English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Må styre og vinne kampene
Skrevet av Thomas Karlsen, 24. oktober 2014, 20:08

For første gang har RBK2 rykket ned til 3. divisjon. Hva gikk galt, trener Roger Naustan?


Foto: Thomas Karlsen

- Vi har vært et nummer for små gjennom hele sesongen, og mange jevne kamper har bikket feil vei, konstaterer RBK2-sjefen overfor rbkweb.no.

- Skal vi se litt videre på det, så var det en periode fra april til medio august som vi ikke fikk den miksen med A-spillere og juniorspillere som vi ville ha. Det gav oss et dårlig utpunkt, og da ble det som det ble.

- At det var så lite innslag av A-lagsspillere er en av grunnene til nedrykket?

- Man skal passe seg litt for å bare bruke den i hvert fall, for det vil være ansvarsfraskrivelse av oss som har vært med. Men det er klart, nå har jeg vært med i mange år tidligere og man ser at involveringen har blitt mindre og mindre, og på vårparten var den minimal. Så må man evaluere etter sesongen.

- Men det er ikke sikkert jeg er den rette til å gjøre det, jeg som står midt oppi det sportslige selv. Man må evaluere i to perspektiv: Det ene rent sportslig, hva vi har gjort vi som har vært i prestasjonsgruppa. Men det må også sees i sammenheng mellom lagene, det er helt avgjørende.

- Det vi ser på oss selv og andre toerlag, er at slagkraften er veldig ulik med innslag fra A-laget og etablerte tippeligaspillere kontra et rent juniorlag. Det er innlysende.

- Hva er det som avgjorde at det ble nedrykk?

- Vi som har vært i gruppa må se på våre sportslige prestasjoner. Spillerne må evaluere seg, og jeg må evaluere meg selv om vi kunne gjort det bedre.

- Vi ønsket helt klart en mobilisering for å berge det hele, men vi ser hvor preget vi kan bli. Førstelaget skal selvfølgelig få førsteprioritet, men da vet man at det ikke nødvendigvis er så lett å få det til når det er få kamper å gjøre det på, svarer Naustan.

Laget har kjempet i nedrykksstriden stort sett hele sesongen, men i sommer spilte RBK2 fire bortekamper på rad uten tap. Uavgjortkampen borte mot Byåsen i juli var nok det sterkeste resultatet av disse. Da så det noenlunde lyst ut. Men fire tap på de fem siste bortekampene har sendt laget ned på nest sisteplass.

Særlig på hjemmebane burde RBK2 sanket flere poeng. Hele våren gikk uten en eneste trepoenger på Lerkendal. Serieåpningen mot Træff, som endte uavgjort 1-1, samt 2-2-kampen mot Brumunddal og 0-1-tapet for Rødde er de resultatmessige dårligste kampene på kunstgresset utenfor Brakka. Med seier i disse tre kampene ville RBK2 vært på en betryggende 8. plass med god avstand til nedrykksstreken.

Lørdag klokka 13 venter Byåsen i serieavslutninga på Lerkendal.

- Bent Sørmo spiller på G18-landslaget. Å spille 3. divisjon neste år er ikke helt heldig?

- Vi ønsker jo ikke det skal være slik, vi skulle berget oss. Så er det selvfølgelig slik at nå er det ikke noe annet å gjøre enn å se på mulighetene i situasjonen. Det har vært slik over noen år at spillerlogistikken har blitt yngre og yngre, noe som har gjort at arenaen har vært hakket for tøff, poengterer Naustan.

- Nå må vi restarte satsingen i ungdomsavdelinga, se på hvordan det skal henge sammen med A-laget. RBK2 - uansett 2. divisjon eller 3. divisjon - må å styre kampene i større grad og vinne kamper mye oftere enn hva vi har gjort i år. For det er det som er kravet på A-laget.

- Så finnes det sikkert noen spillere her som ikke slippes til på A-laget og bare spiller på RBK2. Bent Sørmo, som du sier, kan være i den kategorien. Man må se på mulighetene for et utlån som et alternativ, uten at jeg skal på noen som helst måte skal si det er det for han, det er ikke mitt bord. Men det er noen spillere som bør ha slike tanker.

- Hva har nedrykket å si for Roger Naustan personlig?

- Det er vel det jeg har tenkt minst over, utover at det er vel en skuffelse også personlig - selv om jeg ser det i et større perspektiv. Nå er det engang slik at jeg tror man lærer mest av å vinne i medgang og føre kamper. Så tror jeg at hvis man tåler noen støyter, så skal man se verdien av i et fotballiv. Å ta noen støyer, både i langt og kortsiktig perspektiv, har vært en sjanse til å vokse.

- Trolig kommer RBK2 i samme 3. divisjonsavdeling med Orkla og Nils Arne Eggen, hvordan blir det?

- Nå så jeg han var giret på opprykk også, men vi må se på sammenhengen selv. Jeg vil tro vi er lysten på et opprykk selv også, for det er i 2. divisjon vi skal være. Hvis han skal ha en fot i begge leirene, så vil det jo være et kjempepoeng det - kanskje spesielt for de som driver medium. Men det er morsomt for oss som driver med dette også selvfølgelig. Vi vet jo hvilken kompetanse og for et temperament og engasjement det alltid er rundt Nils, smiler Roger Naustan.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Må styre og vinne kampene» i forumet! Diskutér «- Må styre og vinne kampene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb