English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Korsfest! Korsfest!
Skrevet av Thomas Myren, 23. april 2014, 23:45

Bør ikke Rosenborg vente med sin egen dom til dansk politi og rettsvesen har bestemt den videre skjebnen til Nicki Bille?


Foto: Thomas Karlsen

2. påskedag ble det kjent at den landslagsaktuelle spissen ble arrestert i København natt til langfredag. Under pågripelsen skal han ha bitt en politimann, og er dermed siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Politiet lover hurtig etterforskning, og i løpet av to uker skal det være avgjort om Bille blir tiltalt. Om jeg skal tippe, må Rosenborg-spilleren møte i retten. Det vil i så fall forlenge prosessen, men trolig ikke med så mange uker.

Utfallet av en eventuell rettssak er høyst uvisst. Skulle Bille bli dømt, er det likevel ingen tvil om at straffen vil være i den nedre skalaen av rammen fra bot til åtte år fengsel.

Vitneskildringene av pågripelsen tyder på formildende omstendigheter for Nicki Bille sin del. Han skal ikke ha vært overstadig beruset, og det var tilsynelatende tilfeldig at politiet dukket opp da han i frustrasjon gikk løs på en parkeringsautomat og et sykkelstativ. Han skal ha roet seg ned da han ble konfrontert med oppstyret han laget. Sånn sett virker ikke maktbruken til politiet å ha vært i samsvar med situasjonen.

Like fullt bør dette og de videre hendelsene i baksetet på politibilen være opp til påtalemyndighetene og dommerne å vurdere.

At Rosenborg i mellomtida - kanskje allerede denne uka - ønsker å felle sin egen dom syns jeg virker som et misforstått forsøk på å vise handlingskraft.

Så vidt meg bekjent, hadde ikke Rosenborg-spillerne noe alkoholforbud i løpet av den korte påskeferien fra onsdag ettermiddag til lørdag ettermiddag. Derfor har Bille trolig ikke brutt en slik intern regel.

I så fall blir det ei mer subjekt vurdering av oppførselen til Nicki Bille. Det pålagte sinnemestringskurset på Brøset har beviselig ikke hatt fullstendig effekt, og det er ingen tvil om at RBK misliker at dansken igjen har havnet i bråk - bare et halvår etter at han havnet i fyllearresten etter en fuktig bytur i Trondheim.

Men er et nytt sinneutbrudd langt utenfor fotballbanen nok til umiddelbart å kvitte seg med spilleren?

Så lenge ikke utfallet av politietterforskning og eventuell rettssak er klart, er jo dette det eneste spørsmålet som Rosenborg i realiteten kan vurdere - både juridisk og menneskelig.

Det er nok ingen tvil om at RBK gjerne selger Nicki Bille, men kjøperne står nok ikke i kø. I alle fall ikke de som er villige til å betale den samme lønna som han får i Trondheim, sjøl om denne nok er langt unna det hans svenske forgjenger fikk utbetalt.

Likevel vil det både sportslig og økonomisk være gunstig å avvente til overgangsvinduet i sommer med å ta farvel. Med den sviktende formen til Alexander Søderlund, kan jo Rosenborg i praksis miste et seriemesterskap på å rive i stykker kontrakten til den eneste konkurrenten.

Mitt råd blir at RBK skal toe sine hender som Pontius Pilatus, og la det danske samfunnet først få avgjøre skjebnen til borgeren Bille. Så får arbeidsgiveren deretter avgjøre skjebnen til spilleren.

I mellomtida bør Nicki Bille igjen få spille fotball.

Så får det bli et nytt spørsmål om Rosenborg ønsker å fortsette samarbeidet om han får en mer alvorlig dom. Men han vil i verste fall ikke bli den første fotballspilleren i verden som har måttet sone fengselsdom.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Korsfest! Korsfest!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Korsfest! Korsfest!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb