English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Framtidige trenerkandidater
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 519, 520, 521 ... 590, 591, 592  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 581
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 03.07.2020 09:15    Post subject: Reply with quote

Neeskens wrote:
Joest.
Nettopp, gode assistenter!!.
En hovedtrener og ass som står godt til hverandre og har komplementære ferdigheter, som Eggen og Hansen.
Nei Danskene tapte heller kamper med Morten Olsen fotball...

Jada, men du må huske på at Åge hadde Bjørnebye som assi.trener i landslaget.. i det danske landslaget hadde Hareide nåværende MFF-trener Jon Dahl som sin assistent. Danmark spilte langt bedre fotball under Morten Olsen enn hva de gjorde under Hareide, feilen med Olsen var visstnok at han alltid skulle fin fotball, selv om danskene ikke alltid hadde profilene til det.


Last edited by Joestlaachmkr on 03.07.2020 09:20; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Huber
Veteran


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 1835

PostPosted: 03.07.2020 09:15    Post subject: Reply with quote

Eggen støtter vel stort sett det klubben/styret foretar seg, så jeg tror ikke han utøver noen særlig makt når det kommer til valg av trenere i dag.
Back to top
View user's profile Send private message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 581
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 03.07.2020 09:19    Post subject: Reply with quote

Tja, var det ikke Eggen som var en pådriverne for at Ingebrigtsen skulle få sparken? også var vel Horneland favoritten til NAE og Eggen anbefalte han som RBK-trener.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Bart1
Veteran


Joined: 21 Sep 2015
Posts: 1134
Location: Selsbakk

PostPosted: 03.07.2020 09:24    Post subject: Reply with quote

Joestlaachmkr wrote:
Tja, var det ikke Eggen som var en pådriverne for at Ingebrigtsen skulle få sparken? også var vel Horneland favoritten til NAE og Eggen anbefalte han som RBK-trener.


Nei
Back to top
View user's profile Send private message
El Duderino
Senior


Joined: 04 Feb 2020
Posts: 220

PostPosted: 03.07.2020 09:28    Post subject: Reply with quote

Dagsavisen har nå fått bekreftet at det verserer et ubekreftet rykte om at Trond Sollid har snakket med RBK.

Ansvarlig for trenerlogistikk i RBK, Micke Dorsin, ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Dette får ekspertkommentator i VG, Leif Welhaven (utdannet innen jus, statsvitenskap, journalistikk og strategisk kommunikasjon på 7 år!!, i tillegg kommer minst 1 sesong i FK Stabæks bruttotropp) til å reagere. Welhaven forlanger nådeløs åpenhet. Vi fagfolk må ha fullt innsyn, slik at prosessen kan kvalitetssikres, sier Welhaven.
Back to top
View user's profile Send private message
blubbin
Proff


Joined: 14 Jul 2005
Posts: 494

PostPosted: 03.07.2020 10:01    Post subject: Reply with quote

senador wrote:
Eggen sin sterke side er ikke å vite hvem som er riktig mann. Han har anbefalt feil tidligere.

Det har vi sett før. Han anbefalte Ola By Riise. Vi så hvordan det gikk. Han var ikke klar for oppgaven og det ble mye dårligere enn det han tok over fra Hareide.


Uff, ja. Den største feilen klubben noensinne har gjort var å ansette Ola By Rise som hovedtrener. Likevel går enkelte rundt og tror feilen var at han fikk sparken, forstå det den som kan. Å ansette Perry var selvsagt nesten en like stor feil, men jeg vil tippe 2005 hadde endt med nedrykk med Ola By bak spakene. Et lag har vel aldri falt så drastisk i kvalitet som fra slutten av 2003, gjennom 2004 og til høsten 2005.
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5896
Location: Drammen

PostPosted: 03.07.2020 10:05    Post subject: Reply with quote

senador wrote:
Eggen sin sterke side er ikke å vite hvem som er riktig mann. Han har anbefalt feil tidligere.

Det har vi sett før. Han anbefalte Ola By Riise. Vi så hvordan det gikk. Han var ikke klar for oppgaven og det ble mye dårligere enn det han tok over fra Hareide.


Den som var minst klar for oppgaven var vel SD Bratseth. Han fikk vel høre allerede i april fra gamlegutta at Olas litt mildere stil ikke falt i smak hos dem. Han gjorde ikke noe.

Hadde det vært tak i Bratseth hadde de avtroppende legendene med bl.a. Hoftun i spissen fått beskjed om å jobbe med trener eller avslutte den karrieren som allerede var på hell.

Med støtte fra Bratseth kunne Ola gjort det bra. Det var lite feil med spillet. Men generasjonsskiftet som var avtalt ble vanskelig når de etablerte fikk støtte av Bratseth.
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2381

PostPosted: 03.07.2020 10:30    Post subject: Reply with quote

Bra analyse av PerO om Ola By, Bratseth og generasjonsskiftet som aldri kom.

Her skal også JJ i 2011-2012, Perry i 2013-2014 og Horneland i 2019-2020 få kred. JJ og Perry, grunnet en presset økonomi, ble påtvunget et generasjonsskifte, som ga oss Svensson på back, Midtsjø, Selnæs m.fl., som Kåre kunne høste godt av da dette laget slo ut i full blomst i 2015.

Horneland tok over et lag med en Bendtner som vi ikke fikk solgt, klikkdannelser og spillere som ville ha klippekort og sutret i media.

Nå har vi en bedre tropp med flere unge på gang, litt lik situasjonen i 2011 kanskje?

I tillegg kommer mandatet om at den neste treneren skal kunne utvikle spillere fra akademiet til salgsobjekter.

***

Noen ganger er 2+2= Idea ! Det slo meg nå at det kan være en sammenheng mellom Eggens støtte og anbefaling av Sollied i media (den eneste NAE har anbefalt?) og saken som ble sluppet i Dagsavisen.

Vi vet at Nils Arne brukes som konsulent i trener-spørsmål i klubben, ikke minst når Bratseth er involvert også. Vi vet også nå at Hareide lukter på flere tilbud, og har derfor ikke takket ja umiddelbart, med en fastsatt dato for når han kan begynne i jobben, enten på grunn av helsa eller frikjøp fra kontrakten med dansk boldunion.

Klok av skade har troikaen Bratseth, Winsnes og Dorsin derfor sondert terrenget litt; forhørt seg med Nils Arne for hva han mener om Sollied som en mulig kandidat, og så tatt kontakt med Trond selv og spurt om hvordan formen er og om han er interessert om tilbudet skulle komme.

Mer skal vel ikke til før at noen tenker at Sollied dermed nærmest er klar. Det som taler imot er at Koteng sier at Sollied har blitt vurdert, men ikke som en høyt oppe på lista, samtidig som han også sammen med Tove bekreftet at lista er kort, la oss si 3-4 stykker.

Tipper dermed at Hareide etter sonderingen før kampen mot Molde er i tenkeboksen, med en frist for når Rosenborg må ha tilbakemelding, og at det er minst en eller to til som er kontaktet før Sollied eventuelt står klar. Nils Arne har gått god for at Sollied er OK, så da er det opp til de som står foran ham i køa om han får tilbudet eller ikke. Journalisten i Dagsavisen har sannsynligvis info om at de som står over Sollied mest sannsynlig vil takke nei av ulike årsaker.

The proof is in the pudding, men tipper det ikke vil drøye lenge med en avklaring. For Rosenborgs del er det også viktig med en kjapp avklaring, så om Hareide snart ikke har bestemt seg ferdig, så kan det også tale til Sollieds fordel. Han er klar fordi nå er timingen grei, og han har sagt offentlig at han vil ha jobben. Til sist er det da bedre med en avklaring og en ansettelse av en kompetent og motivert trener, enn å gå og vente på en som kanskje sier nei.

Mener også å huske fra en tidligere runde om Sollied, Rosenborg og timing, at barnas alder og konas manglende lyst til å flytte til Norge skal ha spilt inn en gang han takket nei, mens i 2014 så avkreftet han at dette var en hindring?
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10299
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 03.07.2020 10:32    Post subject: Reply with quote

Basert, nok en gang, på moldepodden, så tenkte jeg også umiddelbart på Ola By da jeg hørte hvilken strategi Hareide vanligvis har brukt når han velger seg en assistenttrener. Spørsmålet her, som vel egentlig aldri har blitt besvart, er hva slags spesifikke tanker Ola selv har om fotball, og hvor oppdatert han er fotballfaglig. I tillegg til, selvfølgelig, at han har en rimelig høy stilling i sin sivile jobb.

Kriteriene var stort sett (fritt etter hukommelsen):

- En som kjenner klubben og eventuelt spillerne godt
- God kommunikator en til en
- Humørspreder/lett å like
- Faglig sparringspartner for hovedtrener

Vi har jo faktisk ikke så mange reelle kandidater her. I tillegg til Ola er det kanskje Micke Dorsin som treffer nærmest, i tillegg til oppbrukte Kåre I og Erik H. Steffen Iversen?? Svein Maalen, kanskje, men er han tilstrekkelig close med spillerne våre til å ha ønsket funksjon? Skjelbred er jo litt typen, men ikke før om sånn tre år og en del faglig utvikling.

Det kan synes som minst ett av kriteriene må vike her, så kanskje det ville være lettere å fire på kravet om å kjenne klubben fra før? Eventuelt sitter det kanskje noen med trenerambisjoner og RBK-tilhørighet oppe i Bodø som kan fristes til å ta et karrieremessig steg?
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Keenoir
Legende


Joined: 07 Jun 2005
Posts: 16724
Location: Stavanger

PostPosted: 03.07.2020 10:48    Post subject: Reply with quote

Kunne Mini vært noen til en slik type rolle, litt humørspreder og skape god stemning? Steffen Iversen er en annen litt den typen.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9695

PostPosted: 03.07.2020 11:06    Post subject: Reply with quote

PerO wrote:
senador wrote:
Eggen sin sterke side er ikke å vite hvem som er riktig mann. Han har anbefalt feil tidligere.

Det har vi sett før. Han anbefalte Ola By Riise. Vi så hvordan det gikk. Han var ikke klar for oppgaven og det ble mye dårligere enn det han tok over fra Hareide.


Den som var minst klar for oppgaven var vel SD Bratseth. Han fikk vel høre allerede i april fra gamlegutta at Olas litt mildere stil ikke falt i smak hos dem. Han gjorde ikke noe.

Hadde det vært tak i Bratseth hadde de avtroppende legendene med bl.a. Hoftun i spissen fått beskjed om å jobbe med trener eller avslutte den karrieren som allerede var på hell.

Med støtte fra Bratseth kunne Ola gjort det bra. Det var lite feil med spillet. Men generasjonsskiftet som var avtalt ble vanskelig når de etablerte fikk støtte av Bratseth.


Dette er jo sammensatt, men det er klart Bratseth skal ha mye skyld for nedgangen.
1. Ola skulle aldri blitt ansatt! Han var ikke den rette typen og det er klart at Ola må ta ansvar for dårlig intensitet på treningene. Han fortsatte som assistent når han ble trener. Han burde dratt ut å vist hva han kan før hovedtrener var aktuelt.
2. Helt enig i at Bratseth er inkompetent og har levd på Eggen. Mange mener han er dyktig med det skyldes kun at han er eksrbker.

At han fortsatt har en rolle i klubben er jo helt utrolig!!
Back to top
View user's profile Send private message
Troillongan
Proff


Joined: 07 Sep 2007
Posts: 367
Location: Trondheim

PostPosted: 03.07.2020 11:11    Post subject: Reply with quote

Ingen som har noen ferske rykter å komme med? Føler denne diskusjonen har gått rett vest i mangel på nyheter..
_________________
I kvit å svart..
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9695

PostPosted: 03.07.2020 11:12    Post subject: Reply with quote

Huber wrote:
Eggen støtter vel stort sett det klubben/styret foretar seg, så jeg tror ikke han utøver noen særlig makt når det kommer til valg av trenere i dag.


Han gjør det utad. Hadde Eggen sagt i media når Horneland ble ansatt at dette går til helvette, så hadde Horneland fått en enda verre jobb enn det var. Da hadde han blitt kastrert før han begynte.
Back to top
View user's profile Send private message
El Duderino
Senior


Joined: 04 Feb 2020
Posts: 220

PostPosted: 03.07.2020 11:17    Post subject: Reply with quote

Dagbladet kan nå bekrefte ryktene om at det er planer om å gjennomføre samtaler mellom Åge Hareide og RBK. Etter det Dagbladet erfarer er eneste usikkerhetsmoment nå knyttet til Hareides kneskade/mobilitet.

Dagbladets egen fotballtrenerekspert, multitalentet Morten P., er p.t indisponert. Mediehuset har derfor forelagt saken for TV2 Eksperten Jesper Mathisen, som selv har en forhistorie med kneskader (TV2-profilen er tidligere norsk mester i kneskader etter flere opptredener med kapteinsbindet for FK Start, red.anm). TV2-profilen reagerer kraftig på at Hareides kneskade skal være til hinder for samtaler med RBK. Mathisen påpeker at strategien om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen), vedtatt som en sentral del av 3-partssamarbeidet, også må gjelde i idretten.

Ansvarlig for trenerlogistikk i RBK, Micke Dorsin, opplyser på generelt grunnlag at RBK selvfølgelig følger spillereglene som gjelder i arbeidslivet. Øvrige kommentarer vedr. trenerlogistikk ønsker Sportsdirektøren ikke å gi.
Back to top
View user's profile Send private message
SvennO
Rutinert


Joined: 21 Feb 2012
Posts: 570
Location: Norge

PostPosted: 03.07.2020 11:32    Post subject: Reply with quote

Det var vel denne boken som var starten på rykteflommen om sollied og forhold til kunstige stimuli:

https://www.hln.be/sport/...gle.com%2F
Back to top
View user's profile Send private message
waterfalls
Rutinert


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 714
Location: Stjørdal

PostPosted: 03.07.2020 11:39    Post subject: Reply with quote

@Zaphod81

Ola By er vel ikke noe mer 'close' med dagens spillere enn Svein Maalen?
Back to top
View user's profile Send private message
Borden
Veteran


Joined: 25 Mar 2014
Posts: 1068

PostPosted: 03.07.2020 11:49    Post subject: Reply with quote

nidaros997 wrote:

Mener også å huske fra en tidligere runde om Sollied, Rosenborg og timing, at barnas alder og konas manglende lyst til å flytte til Norge skal ha spilt inn en gang han takket nei, mens i 2014 så avkreftet han at dette var en hindring?


Dette stemmer. Gutten de har sammen startet vel skolegangen i 2007 og de følte at det var viktig at han slapp å flytte til et annet land.
Back to top
View user's profile Send private message
Bart1
Veteran


Joined: 21 Sep 2015
Posts: 1134
Location: Selsbakk

PostPosted: 03.07.2020 12:01    Post subject: Reply with quote

Tok ikke Ola oss til både seriegull og Champion League?
Back to top
View user's profile Send private message
Borden
Veteran


Joined: 25 Mar 2014
Posts: 1068

PostPosted: 03.07.2020 12:05    Post subject: Reply with quote

SvennO wrote:
Det var vel denne boken som var starten på rykteflommen om sollied og forhold til kunstige stimuli:

https://www.hln.be/sport/...gle.com%2F


Sollieds respons

Den episoden som er omtalt i artikkelen må være fra 2003, da de møtte Dortmund. Alkoholbruken kunne ikke være så alt for ille, da samme Degryse, i rollen som sportsdirektør, var desperat etter å beholde Sollied i 2005 da Olympiakos kom på banen. Da Sollied valgte Olympiakos ble det uvennskap mellom de, noe som kan være bakgrunnen for omtalen i boka 8 år etter.

Et rykte kan være vanskelig å kvitte seg med, og dette kan nok forklare noe av årsaken til at ikke trenerjobbene har stått i kø for Sollied de siste årene.
Back to top
View user's profile Send private message
27Sapara
Senior


Joined: 06 Nov 2017
Posts: 193

PostPosted: 03.07.2020 12:10    Post subject: Reply with quote

Det hadde vært utrolig morsomt hvis styret etter grundig evaluering hadde tilbudt Trond Solid jobben, men Trond hadde takket nei på grunn av dårlig timing.
Back to top
View user's profile Send private message
larsarus
Legende


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 10345
Location: Trolla

PostPosted: 03.07.2020 12:14    Post subject: Reply with quote

Hver gang Sollied har kommet på banen og snakket om ønsket om å ha hovedtrenerjobben i Rosenborg har det alltid endt med "oops, timingen er visst dårlig, og jeg fikk en annen kontrakt i den andre klubben her istedenfor". Hva tilsier at han ikke prøver å bruke Rosenborg på samme måte nå som alle gangene tidligere? Spesielt med tanke på de spinnville ryktene fra Dagsavisen f.eks.
Styr unna! Styr laaang sirkel utenom...


Last edited by larsarus on 03.07.2020 12:14; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2381

PostPosted: 03.07.2020 12:14    Post subject: Reply with quote

Jo, men Ola satt på oppsigelse før gullet ble avgjort i siste serierunden, på målforskjell var det vel foran Vålerenga.

Det var jo også veldig spennende ifht. kvalifiseringen til CL. Det var vel Daniel Braaten som herjet nede i Israel mot Maccabi Haifa (tror jeg), slik at det tipper Rosenborgs vei.

CL og seriegull var pari, gitt suksessen årene før.

Ola By fikk mye kritikk for at Rosenborg som tidligere hadde trent mest og hatt best fysikk trente minst av alle i eliteserien. Han mente det var greit så lenge intensiteten var høy og de trente mye med ball.

Det reelle problemet var nok en klikk spillere som var på hell, og som ønsket å forlenge karrieren sin så lenge som mulig. Hoftun skulle plutselig bli raskere gjennom å øve på sprintøvelser osv., men alle kunne se at utsettelsen av generasjonsskiftet til slutt måtte gå galt, og i 2005 raknet det helt i serien.

Å sparke Ola By var nok det riktige. Ansettelsen skjedde vel også den gang med NAE sin velsignelse, fordi Ola hadde fortjent å få sin sjanse. Deretter ble det Perry, Høgmo og Tørum, gjerne i den troen at Rosenborg som klubb var så rik og gode, at man kunne fortsette suksessen nesten uansett hvem man ansatte til å trene laget. Dessverre var det nok motsatt.
Back to top
View user's profile Send private message
Borden
Veteran


Joined: 25 Mar 2014
Posts: 1068

PostPosted: 03.07.2020 12:16    Post subject: Reply with quote

De gangene Rosenborg tidligere har vært i kontakt med ham, har Sollied vært under kontrakt. Det sammen med familiære ting som barn/kone førte til at "timingen" ikke passet.

Han har uttalt at det ikke er noe hinder nå.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9695

PostPosted: 03.07.2020 12:16    Post subject: Reply with quote

Bart1 wrote:
Tok ikke Ola oss til både seriegull og Champion League?


Som sagt, man må se bak resultatene. CL var griseflaks, en enkeltmannsprestasjon av Brattbakk i 92 min.
Back to top
View user's profile Send private message
Mustrum Ridcully
Veteran


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 9538
Location: Helt Apoel

PostPosted: 03.07.2020 12:53    Post subject: Reply with quote

Tja, lyset gikk jo på " mystisk" vis ikke én men to ganger i den kampen også, akkurat når vi presset som mest. Så det utligningsmålet hadde kanske kommet før det 92. minutt hvis ikke israelerne hadde bestemt seg for å jukse. Det finnes ikke bevis såklart men det er jo rimelig suspekt da. Desto morsommere å slå de ut på den måten vi gjorde. Braaten putta 2-2 målet etter et sinnsykt raid på venstre flanke der det ble servert kosherpølse til tre Haifaspillere og Ørjan Berg knuste alt håp med ei perle på overtid av siste ekstraomgang etter fantastisk kombinasjonsspill og en-touch. En av de mest nervepirrende og morsomme kvallikkamper vi noen gang har spilt.
_________________
Agbogbloshie park inspector.
Quis custodiet ipsos custodes?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 519, 520, 521 ... 590, 591, 592  Next
Page 520 of 592

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb