English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vil modernisere Lerkendal
Skrevet av Thomas Myren, 22. desember 2013, 17:07

Samtidig som hotell og konferanse- og kontorbygg reiser seg på nabotomta, ønsker Rosenborg å pusse opp Lerkendal stadion.


BYGD SAMMEN: Hovedtribunen henger sammen med konferanse- og kontorbygget.

Foto: Thomas Myren

Nybygget øker VIP-inntektene (10.05.13)

- Vi holder på med et prosjekt der vi jobber både på kort og lang sikt for å modernisere stadion. For å ta et eksempel: Deler av stadion har gule fasadeplater, noe som kommer opp på hvert årsmøte. Scandic sitt hotellbygg vil bli hvitt og antrasittgrått, og det er ikke usannsynlig at vi kler inn stadion i samme type eksteriør - hvis vi greier å få nok penger til det, røper leder for økonomi og eiendom, Roar Munkvold, overfor rbkweb.no.

- I seg sjøl vil hotellet og konferansearealene gi et løft. Vi som eier stadion må bare henge på og pusse opp stadion også utover Scandic sine arealer for at det skal se best mulig ut, sier han videre.

Hotellet tar over VIP-servering under kampene og konferansedrift ellers i uka. I den forbindelse blir lokalene i hovedtribunen pusset opp i vinter.

- Det er viktig å kunne tilby kundene våre noe nytt og spennende. Stadion er ti år gammel og det samme er VIP-lokalene, som begynner å se litt slitne ut. En sånn "facelift" vil hjelpe på, slår Munkvold fast.

Hovedtribunen henger sammen med det nye konferanse- og kontorbygget, og det skaper mer tumleplass:


NYE VIP-LOKALER: Området mellom tribunen og den store konferansesalen.
Illustrasjon: Scenario Interiørarkitekter

- 3. etasje i eksisterende tribune vil bli ferdig til seriestart med tanke på partnerlosjene. Den nye mesaninen i 3. etasje tror jeg neppe vi vil få ferdig til seriestart, det trengs enda mer tid på å få ferdig den, kommenterer Munkvold.

Ferdig i august
- HENT skal være ferdig med all bygging 30. juni. De tror kontorleietakerne vil flytte inn 1. august etter å ha brukt ferien til flytting. Hele anlegget blir tatt i bruk i midten av august. Da vil også hele VIP-seksjonen stå ferdig med mesaniner.

Det er fortsatt litt uklart hvordan RBK tenker å benytte de nye kvadratmeterne i forbindelse med hjemmekampene.

- Vi vet ikke helt hvilket konsept det blir. Det kan bli "hvit duk" eller mer fotballpub, forteller Roar Munkvold.

Også 4. etasje blir utvidet.

- Der har vi ikke landet på hva vi gjør. Vi tenker høyt og spiller ball internt ennå, men vi må begynne å konkretisere hvilke typer konsepter vi går for. Jeg tror 4. etasje blir litt mer fotballpub, ikke for næringslivet, men for vanlige sesongkortinnehavere, sier han.

- En slags "pølse-VIP"?

- Pølse-VIP er et godt ord. Jeg tror kanskje det blir fotball, pølser og øl i 4. etasje.

- I så fall ingen større forskjell fra servingstilbudet i dag?

- Nei. Arealene blir større, og det vil bli pusset opp slik at det blir finere. Vi snakker også om å gjøre noe ute på tribunen: At vi skifter ut noen seter, slik at det blir enda mer komfortabelt å sitte på DA-feltet, som er midt på øvre del.


LANDEMERKE: Selve hotellet er 75 meter høyt - tredje høyest i Norge.
Foto: Thomas Myren

- Hvordan blir adkomsten til de nye VIP-lokalene?

- Det er en diskusjon vi har med Scandic. De vil også ha noen egne arrangementer i sine egne lokaler på kampdag. De fleste av gjestene våre på kampdag vil nok gå gjennom vanlige tribuneinnganger, men noen vil gå nok gjennom hotellet.

Museum
- Det å gå i disse lokalene vil bli en reise i RBK-historien. Det blir ikke et museum slik som vi tenker på museum, men det blir i hvert fall plasser rundt omkring i hotellet og konferansearealene som vil ha deler av RBK-historien i seg på vegger og i montere.

- På veggen mot konferansesalen tenker Scandic å lage en "wall of fame": De vil pynte en ellers trist og svart vegg med RBK-effekter for å sette en ekstra spiss på det.

- Vil noen av gjenstandene som veteranlauget har samlet inn, bli utstilt?

- Det kan de fort bli, om Scandic er enige. Hotelldirektøren er litt reservert, mens Arthur Buchardt vil ha mest mulig.

- Altså blir det en diskusjon utover vinteren?

- Ja, vi jobber sammen med Scandic om ti-tolv punkter, der utsmykning er ett.

Inntil videre blir ikke de tre andre tribunene bygd om.

- De andre VIP-tribunene blir uforandrede i formen. Scandic vil ta oppussing etter behov. Scandic vil bruke sitt eget bygg og hovedtribunen som primærareal og kun bruke de andre tribunene om det er fullt der. De blir reserver for dem, forklarer Munkvold.

- Vil RBK disponere arealer i sokkelen bak hovedtribunen?

- Det blir gjennomgang hele veien rundt stadion, sjøl om sammenbygginga vil gå over. Fra neste år vil spillerbussene parkere i parkeringskjelleren og slippe ut spillerne, som vil gå ti meter i "friluft" og inn i tribunen.

Et siste diskusjonsemne er om Rosenborg skal utnytte stadiontomta bedre.

- Området nordvest for stadion, bak billettboden, er skogslignende, bakkete og mørkt. Vi har begynt å se på hva vi kan gjøre med området for å gjøre tilbudet til publikum enda bedre kampdag, samtidig som det blir mer innbydende å komme til Lerkendal, avslutter Roar Munkvold.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil modernisere Lerkendal» i forumet! Diskutér «Vil modernisere Lerkendal» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb