English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Nybygget øker VIP-inntektene
Skrevet av Thomas Myren, 10. mai 2012, 20:33

Rosenborg regner med å tjene langt mer på VIP-bevertning når det nye konferansesenteret på Lerkendal står klart.


KONTOR- OG KONFERANSEBYGGET: Sett fra Brakka. Hotellet kommer til venstre.

Illustrasjon: Placebo Effects

Selger tomta for 70 millioner (12.04.12)

- Det blir en helt annen opplevelse og en helt annen innpakking rundt kampene, konstaterer daglig leder i Rosenborg Eiendom, Roar Munkvold, overfor rbkweb.no.

Rett etter påske bestemte klubben seg for å selge tomta, som i dag er parkeringsplass, til Arthur Buchardt i stedet for sjøl å bygge ut. Fra før var det klart at investoren skal bygge hotell, som Scandic skal drive.

- Forutsetninga for salg av tomta blir at prosjektet gjennomføres som forutsatt med de fasilitetene vi trenger på kampdag. Dette har vi også snakket veldig mye om med Scandic. Anlegget skal drives som kurs- og konferansesenter unntatt på kampdag når vi tar over. Det blir ikke noe annerledes enn hva vi gjør i dag, unntatt at vi nå styrer kurs- og konferansesenteret sjøl gjennom Rosenborg Arena, kommenterer Munkvold.

Ennå er ikke salget gjennomført.

- De siste signalene fra Arthur Buchardt er at han vil gjennomføre prosjektet slik det var planlagt. Å inngå avtalen med ham er like om hjørnet. Men så er det en formalitet at et ekstraordinært årsmøte må vedta salget, forklarer eiendomssjefen.

- Skjer dette før sommeren?

- Ja, det tror jeg det gjør. Sånn som jeg kjenner prosessen, så håper jeg at det gjør det i alle fall. Vi har kommet så langt at det lar seg gjøre. Det vår styreleder Koteng har sagt, er at den dagen signaturen til Buchardt er på plass, så vil det bli innkalt til ekstraordinært årsmøte. Innkallingsfristen blir 14 dager.

Samler VIP-ene
Rosenborg tenker å samle VIP-setene, som i dag er spredt på alle fire sider av banen.

- Det er naturlig at med det nye anlegget på plass, så vil dét pluss hovedtribunen danne grunnlaget for VIP-serveringa på kampdag, kommenter Munkvold.

I fjor gikk RBK på en kraftig budsjettsmell, der VIP-inntektene ble 18 millioner kroner i stedet for planlagte 28. Den reelle nedgangen fra 2010 var på fem millioner.

VIP-bevertninga kostet klubben fem millioner i fjor, noe som tilsier en gevinst på 13 millioner. Håpet er naturligvis at nye fasiliteter fra 2014 vil ta igjen det tapte og dessuten gi solid økning. Så langt ønsker ikke RBK å spå noen tall.

Konferansesenteret vil bli sammenbygd med stadion i tre etasjer, som alle er tenkt brukt til å pleie dem som ønsker å betale litt ekstra.

- Vi tenker på sikt å utvide VIP-tribunen på hovedtribunen helt utover i begge ender, og utnytte disse arealene. De tre andre, eksisterende VIP-tribunene vil fysisk bli beholdt. Disse tribunene er tiltenkt nye roller. Det blir markedsavdelinga i RBK som må finne ut hvilke konsepter som skal inn hvor, legger han til.

Trolig vil det bli en familietribune, en supportertribune og en såkalt sesongkorttribune.

Åpne hjørner
- Jeg har fått spørsmål om gjenbygging av svinger, men det er ting som må tas etter hvert. Det er ikke en del av disse planene. Stadionselskapet må ta stilling til slike fysiske ombygginger, sier Munkvold.

Inntil videre er slik gjenbygging ganske uaktuelt.

- Det er en egen reguleringsplan for Lerkendal stadion, og den er fullt utnyttet: Vi kan bare ha 9000 kvadratmeter arealer. Vi kan derfor bare bygge rene tribuner i svingene. Alle som har bygget stadion, vet at dette er det desidert dyreste ut i fra byggemåten og byggekost per sete. Hvis vi føler at vi i en tenkt framtid begynner å nå taket, så vil det likevel være et scenario, avslutter han.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Nybygget øker VIP-inntektene» i forumet! Diskutér «Nybygget øker VIP-inntektene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb