English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Boti Goa mister oppkjøringa
Skrevet av Thomas Myren, 30. desember 2011, 00:03

Kneskader ødela debutsesongen til Boti Goa. Rosenborg-spissen fra Elfenbenskysten er fortsatt ikke friskmeldt.


Foto: Thomas Karlsen
- Han er ennå i opptrening. Han kommer tilbake på mandag, og vi får ta en sjekk da. Men da han dro på ferie, lå han etter skjema, forteller medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe til rbkweb.no.

Goa skadet kneet etter å ha debutert i serieåpninga mot Brann, og var først tilbake mot Verdal i cupen i mai. Bare to uker etterpå røyk korsbåndet i den påfølgende NM-runden mot Byåsen. Afrikaneren ble operert 5. juli.

- Han skulle egentlig ha vært godt i gang med fotballtrening nå som vi møter opp igjen, men han er ikke der ennå. Han er nok fort et par måneder unna, slik som jeg ser det, kommenterer Schwabe.

- Hvorfor?

- Det er litt sammensatt. Han har hatt problemer med hevelse i kneet etter operasjonen, og det har gjort at han ikke har fått trent så godt som han skulle ha gjort. Da drar det hele ut. Vi måtte roe veldig ned før hevelsen ga seg. Da vi endelig kom i gang, hadde han mistet mye muskulatur.

Borek Dockal ble operert i Praha for idrettsbrokk rett etter serieslutt.

- Det var vellykket. Jeg har ikke pratet med ham de siste dagene, så jeg vet ikke helt hvor bra han er. Men jeg snakket med ham i forrige uke, og da var han godt i gang med løping. Men han har ikke spilt noe fotball ennå, forteller Haakon Schwabe.

- Når er han tilbake i fotballtrening?

- Vi må nesten vente til han kommer tilbake, og se på ham da. På mandag eller tirsdag vet vi hvor langt unna han er. Men vi forventer at han skal være i emninga til å spille fotball igjen.

- Gjennomgikk han samme type operasjon som Moldskred og Rønning hadde i München?

- Nei, han hadde den tradisjonelle typen operasjon, som blir brukt også her. Man gjør en større operasjon, og fester nett i bakkant. Da tar det gjerne litt lengre tid.

- Hva tenker du om at tre spillere fikk idrettsbrokk i løpet av sesongen?

- Vi hadde mye mer bekken- og hofteplager enn hva vi har hatt tidligere. Disse problemstillingene er som regel sammensatte: En ting er ny trener og nye øvelser, som nok har sitt å si. Jeg tror nok også det at vi i fjor spilte så mange kamper og deretter gikk rett på ny sesong var uvant for noen.

- Når vi snakker om Dockal, så kom skaden litt utover høsten, og det kan skyldes flere årsaker. Det kan skyldes skifte av underlag, og at det er uvant med kunstgress. Når det gjelder Rønning, så kom han fra Bodø, og skiftet underlag i motsatt retning. Man trener litt forskjellig: Når man skifter klubb, kan slitasje dukke opp. Morten har hatt problemet flere ganger, konstaterer medisinmannen.

Også Michael Jamtfall fikk ødelagt sesongen da korsbåndet i venstre kne røyk i den nevnte kampen mot Verdal. Dermed måtte han gjennom sin femte kneoperasjon på fire år. Under opptrening i oktober røyk korsbåndet igjen i samme kne.

- Han fikk beskjed om å ta det med ro, slik at vi skulle se på hva vi skulle gjøre. Han har sagt at han vil trene seg opp igjen, og så får vi se hvor bra det blir. Vi skal hjelpe ham. Han møter opp igjen til uka med motivasjon til å trene, men på det nivået han er på nå, blir det kun styrketrening. Så blir det sannsynligvis operasjon nå i løpet av januar, forteller Schwabe.

- Deretter venter nok et halvår med opptrening?

- Ja, det blir minst dét. Man må først ta en operasjon, og så får man se hva som skjer. Det samme har skjedd mange ganger i dette kneet, og nå må vi se hvordan det reagerer denne gang.

Ellers er skadesituasjonen heldigvis god for Rosenborg. Daniel Berntsen og alle de andre av hans nye lagkamerater kan umiddelbart begynne full trening når juleferien tar slutt over helga.

- Ja, det er bare de tre nevnte det skal være spørsmål rundt. Og Borek regner vi med at skal være så å si klar, konkluderer Haakon Schwabe.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Boti Goa mister oppkjøringa» i forumet! Diskutér «Boti Goa mister oppkjøringa» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb