English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Skjelbred taus om framtida
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2011, 00:24

Per Ciljan Skjelbred har ikke forlenget kontrakten med Rosenborg, og kan om få uker forhandle med andre klubber.


Foto: Thomas Karlsen

Utgående kontrakter:

Mattias Bjärsmyr (31. juli)
Even Barli
Pål André Helland
Alejandro Lago
Mikael Lustig
Tom Erik Nordberg
Osei Oviasu
Per Ciljan Skjelbred
Fredrik Winsnes
- Hva tenker du om kontraktssituasjonen din?

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke tenkt så mye på det sjøl heller. Jeg har ett år igjen, og så får vi se hva framtida bringer, svarer Skjelbred.

- Men du er forberedt på at Rosenborg ønsker avklaring før overgangsvinduet åpner?

- Det er jeg så klart. Dét vil jeg jo sjøl òg. Vi får se hvordan disse månedene går, og hvordan situasjonen min blir i klubben.

- Når tror du avgjørelsen blir tatt?

- Det vet jeg ikke. For å være helt ærlig, så har jeg ikke tenkt på det i det hele tatt. Framtida er litt opp til meg sjøl; hva jeg tenker framover.

- Hvor konkrete er forhandlingene med RBK i øyeblikket?

- Jeg har ikke lyst til å kommentere det akkurat nå, for å være helt ærlig - om det går fint, ber midtbanespilleren.

Forventet lønnsreduksjon
Trolig er han tilbudt en kontrakt med lavere fastlønn. Hans nåværende avtale førte til personlig bestenotering med skattbar inntekt på 5,1 millioner kroner i 2008, inkludert etterskuddsutbetalt Champions League-bonus. Året etter var inntekten medregnet gullbonus på 4,7 millioner.

Styret er fast bestemt på å unngå underskudd, og dermed vil Rosenborg sannsynligvis være tilbakeholdne i forhandlingene.

Spørsmålet for Skjelbred er dessuten om en forlengelse forhindrer mulighetene for spill i utlandet. Det famøse beinbruddet på tampen av gjennombruddsesongen la en naturlig demper på interessen for ei stund. Deretter har Rosenborg avvist mer eller mindre konkrete forespørsler fra West Bromwich (20 millioner) og Wolfsburg (45 millioner).

Om Skjelbred føler klubben har hindret videre karrieresteg, kan lojaliteten være svekket. Overgangene til Mikael Dorsin og Arni Gautur Arason har imidlertid vist at storklubber ikke nødvendigvis satser på spillere de henter gratis fra Rosenborg. Altså trenger ikke Bosman-avgang heller være suksessoppskriften.

- Jeg har tenkt litt på det: Jeg vil ikke bli noe "vrakgods" - en billig spiller som enkelt kan bli vraket. Jeg kan ikke dra til hvilken som helst klubb bare for å dra. Det må være en klubb som satser på meg og der jeg kan utvikle meg, sa Per Ciljan Skjelbred, da han underskrev sin nå utgående kontrakt.

Nålestikk
Før avgjørelsen faller, venter 16. mai-fest mot Haugesund. Skjelbred er friskmeldt etter skaden mot Molde.

- Jeg fikk meg en liten strekk på sida av høyrelåret. Det var vondt, og når det er snakk om en strekk, skal man gi seg med en gang fordi man ikke vet hvor alvorlig det er. Når man har smerter i låret, er det bare å legge inn årene.

- Du er overraskende raskt tilbake?

- Ja, det har gått veldig fort. Jeg har fått god behandling av helseteamet vårt med nåler og behandling hver dag. Det har gjort utrolige utslag. Jeg har litt vondt ennå, men de sier at det går bra å spille.

- Hvordan fungerer samarbeidet med Henriksen som defensive midtbanespillere i nygamle 4-2-3-1?

- Det går greit. Vi er begge ferske der, så det blir litt å prøve oss fram. Men jeg syns det går temmelig greit.

- Med ni poeng på de tre kampene denne uka vil RBK ta store klyv på tabellen.

- Vi tenker ikke så veldig mye på hva som skjer framover, vi tenker på kampen som er i morgen. Så får vi oppsummere når vi er ferdig.

- Føler du at RBK-maskineriet endelig er i gang?

- Vi vet jo hva vi står for, men som sagt, tenker vi ikke så veldig langt fram. Vi har nok med førstkommende kamp.

- Dere har vært brukbare på hjemmebane så langt.

- Ja, vi føler i hvert fall sjøl at vi har styrt flesteparten av kampene vi har hatt her, men vi har vært både uheldige og udyktige.

- Haugesund ligger nest nederst på tabellen.

- Haugesund er likevel et bra lag. De er bra offensivt, men har slitt litt defensivt med mange mål i mot - har kanskje vært litt uheldige. Vi gleder oss i alle fall. Det blir en spennende kamp - og håper det blir fint vær i morgen, avslutter Per Ciljan Skjelbred.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skjelbred taus om framtida» i forumet! Diskutér «Skjelbred taus om framtida» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb