English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Mesterlige 160 millioner
Skrevet av Thomas Myren, 16. august 2010, 23:12

Inntektene fra Champions League blir stadig større. Sjøl med attraktive kamper i europaligaen som trøstepremie kan forskjellen på seier og tap mot FC København bli så stor som 120 millioner for Rosenborg.


KAMPEN OM BALLEN: 2010/11-utgaven av matchballen har fått blå stjerner.

Foto: Thomas Myren

De to gruppespillene i høst:

Champions League:
Trekning: 26. august kl. 18

Kamper:
14./15. september
28./29. september
19./20. oktober
2./3. november
23./24. november
7./8. desember

Europaliga:
Trekning: 27. august kl. 13

Kamper:
16. september
30. september
21. oktober
4. november
1./2. desember
15./16. desember

Kampene i gruppespillene blir satt opp manuelt, og tradisjonelt har RBK fått rekka B1-H2-H3-B3-H1-B2 for å slippe hjemmekamp i desember.
- For publikum er det bra å vite at det blir spill i Europa utover høsten, innleder Nils Skutle overfor rbkweb.no.

RBK har allerede fått 2,1 millioner euro i TV- og premiepenger for deltakelsen i 4. kvalifiseringsrunde, som offisielt inngår i turneringa. Gitt bortimot fullsatt stadion mot FCK tilkommer billettinntekter på anslagsvis fem millioner kroner.

Ved sammenlagttap venter gruppespill i europaligaen med nye 900 000 euro utbetalt fra UEFA samt billettinntekter på opptil 15-20 millioner kroner - gitt attraktive motstandere. Altså er RBK med dagens eurokurs på 7,90 kroner sikret omtrent 45 millioner kroner uansett utfall mot danskene.

- Det gjør sitt til at et rimelig tøft budsjett er mer eller mindre i havn - uten at jeg har regnet helt nøyaktig på det. Det er greit å ta med seg slik at man slipper å stresse med det utover høsten, syns Skutle.

Men på grunn av bonusutbetalinger til spillerne og sviktende tilskuertall i hjemlig serie, vil ikke regnskapet med europaliga bli særlig mye bedre enn det budsjetterte underskuddet på 22 millioner.

- Jeg har ikke regnet så mye på det, men jeg vil anta at vi havner rundt budsjettet. Det er i alle fall det vi håper på. Det har ikke vært oppe i styret, så jeg kan ikke si for mye, blunker Skutle.

Stadig mer
De store inntektene kommer naturligvis først med gruppespill i Champions League. Rosenborg tjente rundt 115 millioner kroner på forrige deltakelse høsten 2007, og nå har beløpene blitt enda større:

Gruppespill: 7,1 mill. euro
Bonus per seier: 800 000 euro
Bonus per uavgjort: 400 000 euro
TV-inntekter: ~ 50 mill. kr.
Billettinntekter: ~ 30 mill. kr.

UEFA vil ikke før i september offentliggjøre hvor store TV-inntektene vil bli, men vinneren av RBK - FCK vil få hele den nordiske andelen, som i 2008/09 var på 5,3 millioner euro. Viasat har deretter forlenget avtalen, som dermed har blitt mer verdt også for deltakerne.

Gruppespillet gir derfor anslagsvis 135 millioner kroner alene. I tillegg kommer altså inntekter på rundt 25 millioner fra de tre kvalifiseringsrundene; lave billettinntekter mot Linfield og AIK.

Dersom Rosenborg kopierer den gode deltakelsen fra forrige gang med to seiere og én uavgjort i gruppespillet blir ytterligere 16 millioner kroner utbetalt.

Sportslig faktor
Nils Skutle kan forhåpentligvis snart gni seg i hendene, men den daglige lederen vil ikke bare tenke penger:

- Det viktigste er at vi kan spille ute i Europa, få rankingpoeng og nå de ambisjonene vi har satt oss, mener Skutle.

Rosenborg ønsker å klatre tilbake blant de 30 beste på klubbrankinga til UEFA, men etter manglende deltakelse i 2006/07 og tidlig avskjed i fjor er klubben helt nede på 89. plass. Konsekvensen er manglende seeding i trekninger.

Det er heller ikke mye hjelp å få fra nasjonsrankinga, sjøl om betydninga av denne er redusert fra 33 til 20 prosent.

- Vi er det eneste laget igjen fra Norge, og det syns jeg er litt dumt - vi må dra hele lasset sjøl. Men troen på klubben og aksepten blir bare større. Det kan jo tenkes at det tiltrekker spillere. Det er jo flere som har blitt seriemestere de siste årene, men de har jo ikke lyktes i årene etterpå. Vi har kommer tilbake, og det er kjempebra, avslutter Nils Skutle.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Mesterlige 160 millioner» i forumet! Diskutér «Mesterlige 160 millioner» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb