English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Trøstepremie på 23 millioner
Skrevet av Thomas Myren, 18. mai 2010, 00:07

Sjøl om Rosenborg skulle snuble i det siste hinderet til Champions League venter ei klekkelig belønning.

Ikke seedet i kvalifiseringa (16.05.10)
Mesterligakvalik med Eggen? (24.03.10)
E-cupinntekter i budsjettet (18.02.10)


Trekninger:

2. kvalikrunde: 21. juni kl. 12
3. kvalikrunde: 16. juli kl. 12
4. kvalikrunde: 6. august kl. 12

Terminliste:

2. kvalikrunde:
13./14. og 20./21. juli

3. kvalikrunde:
27./28. juli og 3./4. august

4. kvalikrunde:
17./18. og 24./25. august
I forbindelse med omlegginga av europacupene i fjor ønsket nemlig UEFA å heve statusen til den siste kvalifiseringsrunden gjennom sjøl å ta over ansvaret for salg av TV-rettigheter og stadionreklame til disse kampene.

Til forskjell fra i gruppespillet blir disse markedsinntektene på 42 millioner euro fordelt likt mellom klubbene uavhengig av hjemland. Den norske deltakeren tjener på å bli sidestilt med store klubber fra store markeder som England, Tyskland, Italia og Spania.

Altså vil hver av de 20 klubbene i siste kvalifiseringsrunde motta 2,1 millioner euro eller 16 millioner kroner etter dagens lave valutakurs.

Men ettersom taperne automatisk er klare for gruppespill i europaligaen, er en ytterligere bonus på 900 000 euro eller sju millioner kroner sikret. Totalt blir trøstepremien dermed på 23 millioner kroner om RBK skulle ryke ut.

I tillegg kommer billettinntekter fra hjemmekamper i tre kvalifiseringsrunder samt salg av TV-rettigheter til hjemmekampene i 2. og 3. runde.

Rosenborg budsjetterer derfor med til dels store inntekter fra kvalifiseringa:

- Vi har satt som forutsetning at vi spiller 2., 3. og 4. runde - playoff. Poenget er at om vi vinner 3. runde er vi uansett med i gruppespillet i Europa League, har økonomi- og finanssjef Roar Munkvold tidligere begrunnet overfor rbkweb.no.

Som et slags estimat har RBK valgt å budsjettere med ti millioner kroner.

- Man kan ikke disskere vårt beløp mot betalingssummene fra UEFA. Det vi har gjort, er at vi har saldert hele e-cupbudsjettet med hva vi får inn fra TV- og premiepenger og hva vi må betale for bortereiser og hjemmearrangement. Bunnlinja er åtte millioner, forklarer Munkvold.

Basel, Anderlecht, FC København, Hapoel Tel-Aviv og Sparta Praha er som kjent de trolige trekningene i den siste kvalifiseringsrunden. Dersom Rosenborg kvalifiserer seg er pengepremien fra UEFA alene på 7,1 millioner euro. I tillegg kommer TV- og billettinntekter, som er på rundt 30 millioner kroner hver. Seier og uavgjort i kampene gir henholdsvis 800 000 og 400 000 euro.

Altså vil RBK være sikret i overkant av 130 millioner kroner. Ved forrige deltakelse høsten 2007 ble Rosenborg til sammenligning sittende igjen med rundt 110 millioner i inntekter.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Trøstepremie på 23 millioner» i forumet! Diskutér «Trøstepremie på 23 millioner» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb