English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Aha-opplevelse for mange
Skrevet av Thomas Myren, 26. november 2008, 23:45

Kjernen skal flytte hjem til klokkesvingen. Onsdag var det tribunebefaring og allmøte for supporterne.


NYTT TERRITORIUM: Ny utsikt, ny tribune og nye muligheter!

Foto: Thomas Myren

- Jeg tror det var en aha-opplevelse for mange å komme opp på tribunen og se. De fikk det samme inntrykket som vi fikk allerede i fjor høst, konstaterer Kjernen-talsmann Bjørn Lyngen.

Flytteprosessen har pågått i halvannet år. Kjernen trenger rett og slett mer plass, og valget har falt på øvre tribune øst. Returmøtet med Valencia blir altså aller siste kamp på tribune vest, som fra neste år blir en familietribune.

«Strukturelt sett flytter vi til det som antakelig er den beste tribunen på hele Lerkendal - her får vi en bratt, høy tribune med et tak som slynger lyden utover resten av stadion. Vi lover, det kommer til å bli et trøkk ingen har opplevd tidligere på en trøndersk fotballarena,» lyder det i flyttemeldinga.

- I kveld skjønte folk at det ikke bare er tomme ord vi kom med, smiler Lyngen.

Kjernen ble stiftet i 1996. Den første sesongen var tilholdsstedet den gjenværende asfaltbiten bortenfor Adidas-tribunen - i krysningspunktet mellom den gamle ståtribunen og gresskledde klokkesvingen, der det nå er storskjerm. Deretter begynte nomadetilværelsen med flytting til den gamle hovedtribunen og senere videre til Adidas-tribunen. Sommeren 2001 ble nybygde tribune vest ny plassering.

Nå går altså ferden tilbake til arnestedet. Flyttinga til motsatt side av banen innebærer en økning i kapasitet fra rundt 1500 til 2500 stemningsskapere. Salget av sesongkort har allerede begynt. Prisen blir 1300 kroner for medlemmer og 1800 kroner for ikke-medlemmer.


FORSMAK: Slik så det ut da Kjernen testet øvre vest under juniorfinalen i 2005.
Foto: Thomas Myren

- Nå må vi gjøre det vi kan for å bli flere stående, syngende supportere. Hver enkelt må gjøre en jobb med å få med seg venner, barn - mor og bestemor, mener Bjørn Lyngen.

Rosenborg ønsker nå innspill på hvordan den nye Kjernen-tribunen skal bli tilpasset. Supporterne skal få være med på å bestemme alt fra planløsninger til hvilken mat og drikke som skal selges.

- Vi skal jobbe videre med planer utover selve tribuneplasseringa. Det skal legges til rette for at dette blir vårt tilholdssted. Det er blant annet planer om en pub. Jeg har virkelig tro på dette prosjektet, avslutter Lyngen.


NY UTSIKT: Presenning skal beskytte mot trøndersk sludd før Valencia-kampen.
Foto: Thomas Myren

Hva syns du om flyttinga til Kjernen? Si din mening i forumet!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Aha-opplevelse for mange» i forumet! Diskutér «- Aha-opplevelse for mange» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb