English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Status quo
Skrevet av Thomas Myren, 24. november 2008, 23:28

Forutsetningene før Rosenborg - Valencia er omtrent de samme som i fjor.


HÅPER PÅ REPRISE: Vidar Riseth fastsatte sluttresultatet til 2-0 i fjor.

Foto: Thomas Karlsen

Valencia CF

Meritter: 6 seriegull, 7 cupgull, UEFA-cup 2003/04, cupvinnercup 1979/80
Trener: Unai Emery
Plassering 07/08: 10. plass, vant cupen
UEFA-cupen 08/09:
Maritimo - Valencia 0-1
Valencia - Maritimo 2-1

Valencia - FCK 1-1

Offisiell hjemmeside
UEFA-fakta
"Statistik er som miniskørter. De giver dig gode idéer, men skjuler det vigtigste," sa Ebbe Skovdahl, som ledet Brøndby før Åge Hareide tok over.

Skovdahl siktet nok som dansker flest til at det kunstneriske i form av banespill ofte forsvant i tallene, men statistikk kan uansett brukes på den måten man sjøl ønsker. Jeg velger å konstatere at ståa både i Trondheim og Spania er omtrent den samme som før Valencia kom på besøk i fjor. Her er noen likheter:

Rosenborg:

Femteplass i serien. Håp om at gode prestasjoner ute i Europa skal redde æren.

Ett poeng etter én borte- og én hjemmekamp i gruppespillet i e-cup.

Stygt tap i forrige bortekamp i serien med fire Lillestrøm-mål i mot.

Steffen Iversen sliter med måltørke. Fire mål på hans ti foregående kamper i fjor - deriblant hattrick mot Fredrikstad. Bare to mål på ti siste kamper i år.

Valencia:

Tidenes beste serieåpning: 6-0-2 og ett poeng bak Real Madrid i fjor. Forbedring av klubbrekorden med 6-2-0 og serieledelse i år.

Påfølgende formsvikt i serien i november: 2-0-3 i fjor og 1-1-2 i år.

Skuffende hjemmepremiere i gruppespillet: 1-2-tap for Chelsea i fjor, 1-1 mot FC København i år.

På denne tida
Noen ulikheter er det naturligvis. Den mest opplagte er at Rosenborg - Valencia i år blir spilt en måned senere enn i fjor. Det betyr blant annet at formsvikten allerede har innhentet spanjolene, mens den i fjor begynte i Trondheim og ble bekreftet i returmøtet. Innimellom hadde to strake serietap mot Sevilla (0-3) og Real Madrid (1-5) kostet trener Quique Sanchez Flores jobben.

Dessverre innebærer kamptidspunktet i år at RBK forlengst er ferdig med seriespillet. Før Chelsea-kampen for nøyaktig ett år siden beroliget jeg meg sjøl med at RBK hadde prestert godt i slutten av november tidligere:

22.11.95: Rosenborg - Legia Warszawa 4-0
20.11.96: Rosenborg - IFK Göteborg 1-0
27.11.97: Rosenborg - Real Madrid 2-0
25.11.98: Rosenborg - Athletic Bilbao 2-1
24.11.99: Rosenborg - Bayern München 1-1
23.11.00: Alavés - Rosenborg 1-1 (UEFA-cup)
27.11.03: Red Star - Rosenborg 0-1 (UEFA-cup)
24.11.04: Rosenborg - Panathinaikos 2-2
23.11.05: Rosenborg - Olympiakos 1-1
28.11.07: Rosenborg - Chelsea 0-4

5-4-1 på 10 kamper 15-10 i målforskjell er slett ikke ille. Hjemmefordelen må ta en del av æren, men de to kampene i UEFA-cupen bekrefter at RBK også har gjort det bra borte. Smellen mot Chelsea er på sin side et ferskt bevis på at treningskamper ikke nødvendigvis er nok til å holde kampformen ved like.

Dårligst i begge ender
Heller ikke de foregående obligatoriske kampene tyder bra for RBK: Tre strake tap og ti mål i mot er ille. Savnet av Kris Stadsgaard er tydeligvis stort. På de 13 seriekampene den kneplagede dansken startet, slapp RBK til sammenligning bare inn ni mål.

Måltørken har dessuten vendt tilbake, og statistikken fra i sommer har blitt forsterket: RBK er verst i landet foran begge mål!

I antall sjanser for og i mot er Rosenborg best med henholdsvis 170 og 97 (Stabæk hadde 164 og 96), men det hjelper lite når både utnyttelses- og redningsprosenten fortsatt er dårligst: Bare 23,5 prosent av RBK-sjansene (HamKam hadde 23,2) ender i mål, mens motstanderne scorer på hele 35 prosent av sjansene de får mot oss.

Hjerte i stedet for hjerne
RBK-spillerne får derfor stole på seg sjøl i stedet for på tallene på torsdag. I fjor høst hevet laget seg i e-cup, og man kunne tro motivasjonen før kampene i Champions League var større enn i serien.

Det har ikke vært tilfelle i samme grad i år, kanskje med unntak for den gode kampen i København. Det vil si: Målene og resultatene har kommet også i Intertoto- og UEFA-cupen, men det skyldes muligens mer enkel motstand enn glamour.

RBK trenger ikke nødvendigvis seier både Valencia og FC København for å gå videre i UEFA-cupen, men med bare uavgjort på torsdag trenger vi hjelp av St. Etienne, som helst bør vinne i Brugge. Som kjent går de tre beste i gruppa videre.

Et naturlig spørsmål er hvor sterk hevnlysten til Valencia-spillerne er. Spesielt ydmykelsen på Mestalla burde være noe å revansjere. Heldigvis for RBK ser det ut til at spanjolene har gjort hjemmeleksa like dårlig i år som før turen til Trondheim i fjor:

- På midtbanen har de brasilianere som spiller veldig godt. På topp har de Iversen, men jeg vet ikke om han spiller fremdeles. Bak på banen har de Kvarme, sier David Albelda til TV2.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Status quo» i forumet! Diskutér «Kommentar: Status quo» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb