English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Valencia 2-0
Skrevet av Thomas Myren, 24. oktober 2007, 22:51

Fra asken til ilden! Fra intet vartet RBK opp med en av de største bragdene noen sinne.


SISTE KVELD MED GJENGEN? Spillerne feiret begge målene sammen med Knut Tørum på benken. Spesielt var gleden stor på 1-0-scoringa til Yssouf Kone.

Foto: Thomas Karlsen

Taktisk triumf
Tørum gir seg på topp?
- Overrasket oss sjøl
Bilder fra Rosenborg - Valencia


Rosenborg uskadeliggjorde den spanske storklubben som hittil i høst hadde vunnet samtlige bortekamper både i serie og Champions League. Med unntak av det naturlige presset mot slutten på stillinga 2-0, hadde RBK full kontroll i en kamp som kan sammenlignes med de aller største på 90-tallet.

En uvanlig 4-4-2-formasjon uten vanlige vinger må ta mye av æren for bragden. Alexander Tettey og Marek Sapara spilte i diamantformasjon på midtbanen med Per Ciljan Skjelbred og Abdou Traore rundt seg. Spesielt Skjelbred imponerte med sugende løp - mange med ball, og han fôret Yssouf Kone og en friskmeldt Steffen Iversen på topp.

- Vi gikk ut i en ny formasjon vi aldri hadde prøvd før, og overrasket dem forbi de trodde vi kom med 4-5-1 for å ligge defensivt og slå langt. I dag fikk vi brukt Sapara i en litt annen rolle, der han holder på ballen mens vi kommer etter, forklarte Vidar Riseth.

Sjøl var han trukket tilbake i midtforsvaret der han overraskende fikk selskap av Bjørn Tore Kvarme på bekostning av Christer Basma. Det nykomponerte paret storspilte sammen med Roar Strand og Micke Dorsin, og kvartetten skapte ro og trygghet for lagkameratene.

Rosenborg dominerte framover på banen, og presset Valencia til å gi fra seg hele seks cornere før pause. Avslutningene var derimot ikke de beste, og ingen ordentlig store sjanser ble notert.

- De ble mer og mer frusterte, mens vi trillet ball klikk-klakk gjennom leddene. Sjøl om vi manglet scoring, følte jeg vi hadde god kontroll - ikke minst bakover. Vi gikk og tråkket Morientes på hælene hele tida, slik at han visste at vi var der, gliste Riseth.

Åtte minutter ut i 2. omgang kom målet alle ventet på: Dorsin brøytet seg forbi en haug med spanske landslagsspillere, og fosset inn langs dødlinja før han fikk slått inn til Kone. Han skjøt først i en forsvarer, men det andre forsøket sneik seg til slutt over streken til tross for at keeper Santiago Canizares hadde fått ei tå på skuddet.

Vidar Riseth fulgte like etterpå opp med 2-0 på hodet, da et Valencia-bein sendte ballen tilbake etter en corner fra Sapara. Iversen kunne senere ha økt ledelsen ytterligere, men skjøt rett på keeper fra god posisjon.

I stedet fikk Valencia ta over spillet det siste kvarteret. Frusterte spanjoler sleit likevel fortsatt med å trenge gjennom forsvarsverket til RBK, og kom ikke nærmere redusering enn en farlig heading.

Den første hjemmeseieren i Champions League siden 2-0 mot Celtic i oktober 2001 var dermed et faktum. Knut Tørum var naturligvis svært glad over sin største enkeltbragd som trener, men allerede i morgen kan det hele være over når framtida hans skal avgjøres.

- Jeg vet ikke. Men dersom det skulle være tilfellet, er det jo en fin kamp å gi seg etter. Å gi seg på topp, er det ikke noe som heter det? smilte Tørum tappert.

Kampfakta

ROSENBORG2-0Valencia
Yssouf Kone 53
Vidar Riseth 61

Onsdag 24. oktober 2007 20:45
Champions League, Lerkendal stadion
21 119 tilskuere

Rosenborg [4-4-2]
Lars Hirschfeld - Roar Strand (Fredrik Stoor 86), Bjørn Tore Kvarme, Vidar Riseth, Mikael Dorsin - Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Alexander Tettey, Abdou Razack Traore - Yssouf Kone (Øyvind Storflor 80), Steffen Iversen

Gult kort RBK: Abdou Razack Traore, Roar Strand og Alexander Tettey


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Valencia 2-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Valencia 2-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb