Utskrift fra rbkweb.no

Kan bli kort Skjelbred-karantene
Skrevet av Thomas Myren, 29. juni 2020, 22:20

Per Ciljan Skjelbred kan være ferdig med innreisekarantenen allerede i morgen kveld.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Blir som ferie for meg (24.06.20)

Rosenborg støtter seg nemlig til den nye forskriften om smitteverntiltak ved koronautbruddet. § 6 gir unntak for regelen om karantene i ti dager:

«Personer som er bosatt i og ankommer fra Schengen- og EØS-områdene til Norge for å utføre arbeid eller oppdrag, og som ikke er omfattet av § 5a, kan unntas fra karanteneplikt etter § 5 ved negative tester på SARS-CoV-2. Det kreves to tester etter ankomst til Norge med minimum 48 timers mellomrom, og hvor test to kan tidligst tas dag fem.

Frem til første negative test foreligger, skal personen ha karanteneplikt etter § 5. Dersom første test er negativ, kan personen arbeide i Norge uten hinder av karanteneplikt, men på fritiden skal personen være i karantene i samsvar med § 5. Dersom også andre test er negativ, er personen unntatt fra karanteneplikt både i arbeid og på fritiden.»

- Arbeid for en fotballspiller er treninger og kamper, slår klubblege Reidar Due fast overfor Adresseavisen.

Skjelbred kjørte fra Berlin i går ettermiddag og kom til Trondheim i kveld. Rosenborg skulle etter planen umiddelbart få tatt en koronaprøve ved hjemkomst, og testresultatet kan komme allerede i morgen.

Teoretisk kan han dermed gjøre comeback allerede mot Vålerenga på onsdag uten å ha trent med sine nye lagkamerater, men det er mer sannsynlig at han er aktuell mot Stabæk på søndag.

Uansett må Rosenborg og Hertha Berlin formalisere overgangen i morgen før vinduet stenger. Egentlig er Skjelbred Bosman-spiller først på onsdag, så hans gamle arbeidsgiver må altså involveres.

nyheter
forum