English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi skal klare å forsere prosessen
Skrevet av Thomas Myren, 26. januar 2019, 10:20

Eirik Horneland mener det egentlig tar et halvår å bygge et godt fotballag.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Veldig spennende og gøy (25.01.19)

- Vi skal bygge sterke relasjoner og få spillerne til å passe godt sammen for å få sterk samhandling i strukturen. Det krever litt tid. Det tar ofte et halvt års tid å bygge et sterkt lag, men her er det så mye som ligger i bunn at vi skal klare å forsere den prosessen, lover Horneland overfor rbkweb.no.

Gjennombruddshissighet og det å angripe samlet er stikkord for hvordan Rosenborg skal spille denne sesongen. Treningene denne uka avslører et ønske om å trekke vingene innover og gi mye plass til backene. Det er samtidig viktig at midtstopperne og den sentrale midtbanespilleren trekker etter.

- Det skal være masse folk i angrep og i boksen. Vi skal ha stor aktivitet mot motstanderen sin boks. Det er det vi ønsker å få skapt, det er det folk vil se, slår den nye treneren fast.

- Hvordan blir treningsmengdene framover?

- I den perioden du er i nå, er det mye mengdetrening. Spillerne må få lagt en bra fysisk såle før en lang sesong. Samtidig må vi få lagt ned læring i forhold til det taktiske. Vi må få bygd en sterk kultur.

- Hvor lenge inn mot seriestart tør dere å trene tøft?

- Det er til vi ser at basen er god nok. Vi må lære oss å trene godt. Vi må ha spillere som tåler å spille kamper hver tredje dag. Vi skal gjøre det med energi. Vi ønsker at spillerne skal trives hos oss. Da får du ofte det beste ut av dem.

- Blir det mange dager med doble økter?

- På torsdagen hadde vi dobbeløkt. Vi har bare ei fotballøkt om dagen, men vi har gymøkter som økt to enkelte dager. Vi har dessuten forholdsvis lange fotballøkter. Med "prep" bikker det to timer.

- Hvordan pleier du og Emberland å fordele oppgavene mellom dere?

- Karl Oskar skal få veldig stor plass hos oss. Også har vi Trond med oss i tillegg. Han har veldig fin kontinuitet i forhold til kulturen som ligger i Rosenborg. Også er han en veldig dyktig fotballfagmann. Vi har veldig fin miks på treningsfeltet og fordeler mye der.

- Vi fordeler også samtalene med spillerne og inngangen til kamp. Vi har stor aktivitet inn mot spillerne. Vi bruker veldig mye tid på hver enkelt, fordi vi skal utvikle hvert individ.

- Vi er tydelige på at ansvaret ligger hos meg, men det er vanskelig for meg å lykkes hvis jeg ikke har folk som er flinkere enn meg på mange områder.

- Hvordan vil du bruke de første treningskampene i Portugal? Ønsker du å se flest mulig av spillerne i aksjon?

- Ja. Vi ønsker også å få brukt kampene som fysisk trening. Men det er klart at vi må begynne å øke (kvaliteten på) spillet i de kampene òg. Vi er liksom ikke rigget til å spille kamp ennå, så vi må bruke kampene på en litt annen måte enn litt senere i vinter, innrømmer Horneland.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi skal klare å forsere prosessen» i forumet! Diskutér «- Vi skal klare å forsere prosessen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb