English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ville gi bort Ingebrigtsen gratis
Skrevet av Thomas Myren, 22. januar 2019, 19:29

Rosenborg ønsket ikke å kreve penger fra Malmö, da Kåre Ingebrigtsen var i jobbsamtaler med svenskene i fjor vår.


MALMÔ-AKTUELL: Ingebrigtsen og advokat Stein Kimsås-Otterbech i tingretten.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hovedtrener er øverste leder (21.01.19)
Ingebrigtsen krever inntil 14 millioner (10.01.19)

- 19. mai ringte Kåre meg på formiddagen. Han lurte på hvorfor alle i Rosenborg var så glade for at han hadde fått tilbud fra Malmö. Jeg lurte på hvem som visste det utenom meg. Det var Tove og Stig Inge. Jeg sa: "Jeg er ikke glad for det, Kåre", fortalte Ivar Koteng i retten i dag.

- Da visste vi at han hadde fått et tilbud fra Malmö. Det satte i gang en prosess hos meg: Er det sånn at vi vil ha Kåre? Vi har en klausul i kontrakten: Hvis Kåre skal til en annen klubb, måtte han eller den nye klubben betale tre millioner kroner i kompensasjon.

- Vi måtte tenke over om det er slik at vi skal la den klausulen bli hinder for at Kåre skal gå? Det var tanker som jeg gjorde meg. Jeg knyttet på Rune (Bratseth) og Leif Inge (Nordhammer) og diskuterte akkurat det der. Jeg diskuterte også litt med Stig Inge. Vi ble enige om at det skulle vi ikke la bli et hinder.

- Stig Inge kjenner administrerende direktør i Malmö godt, så vi visste hva som foregikk. Før Kåre reiste på et møte i København 23. mai, så tok jeg kontakt med Kåre og spurte: "Er det sånn at du og jeg skal prate før du drar?" Da sa han: "Det har jeg ikke noe behov for." Så ble det lagt dødt av årsaker som jeg ikke kjenner til.


MOTPARTEN: Advokat Kristian Nordheim, Ivar Koteng og Trond Alstad.
Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Malmö endte med å ansette Uwe Rösler. I forkant hadde Koteng som styreleder hatt flere møter med Ingebrigtsen:

- Jeg følte at vi ikke hatt noen utvikling verken på ledelse, pedagogikk eller spillestil. 8. mai ble Kåre og jeg enige om å møtes hos meg klokka 20. Da var jeg innstilt på å ha en form av monolog. Hele budskapet var som følgende: Slik skal vi ikke spille fotball. Fiks det, Kåre!

29. mai ble Ingebrigtsen, Erik Hoftun, Hugo Pereira og Stig Inge Bjørnebye innkalt på deler av styremøtet.

- Vi var ikke så veldig imponerte over det som ble presentert. Det var akkurat det samme som vi hadde sett i mange år. "Når vi sier at fotballen forandrer seg, hva skjer da med sportsdokumentet? Er det sånn at vi skal spille litt annerledes? Er det sånn at en spesifikasjon på en indreløper er litt annerledes i dag enn i 2014?" Det var mer sånne ting som vi var ute etter. I tillegg ønsket vi at de skulle forklare oss det med frispilling. De skulle klippe sammen (en video) over "sånn skal vi spille fotball". Det var bestillinga, forteller Koteng.

- Vi følte det ikke var så imponerende. Det ble diskutert etterpå. Jeg fikk i oppdrag å gjennomføre et "gult kort"-møte, som skal være kjent terminologi i fotball.

- Vi hadde et møte med spillerutvalget 21. juni. Stammen er (Anders) Konradsen, Tore Reginiussen, André (Hansen), Mike (Jensen) og Birger Meling.

- Møtet kom i stand basert på en telefon fra en sentral spiller om at veldig mye av intensiteten var borte. Det medisinske apparatet var mye slappere. Det var fire-fem punkter som var vesentlige og som vi tok et møte om.

- Vi var i prinsippet veldig enige om sak, men hvordan vi skulle løse problemet var vi svært uenige om. Det var ikke sånn at vi sa at vi vurderte å avslutte (arbeids)forholdet med Kåre, men spillerne sa uoppfordret at vi måtte la Kåre få en sjanse. For de mente at det var svært viktig, at han skulle greie å få det til.

Ballen hadde likevel for alt alvor begynt å rulle. På styremøtet 18. juli ble skjebnen til Ingebrigtsen forseglet.

- Tankespillet ble satt i gang på grunn av Malmö-kontakten. Vi hadde en runde på om vi trodde at Kåre er treneren vår i 2019. Vi var enstemmig på at det trodde vi ikke, røper Ivar Koteng.

- Neste spørsmål var når vedtaket skulle gjennomføres. Skal vi vi gjøre det nå, eller skal vi vente? Da var det nesten enstemmig. Varamedlemmet (Fredrik Winsnes) var ikke enig i at vi skulle gjøre det med en gang.

- For meg ble det veldig vanskelig ikke å gjøre det med en gang. For å gå å vite det i et halvår og bløffe til Kåre, ble svært vanskelig.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ville gi bort Ingebrigtsen gratis» i forumet! Diskutér «Ville gi bort Ingebrigtsen gratis» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb