English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Hovedtrener er øverste leder
Skrevet av Thomas Myren, 21. januar 2019, 19:58

Rosenborg gjorde et poeng ut av at Kåre Ingebrigtsen hadde ei særstilling i klubben, da rettssaken begynte i dag.


Foto: Thomas Myren

Ingebrigtsen krever inntil 14 millioner (10.01.19)

- Med unntak for sportslig leder så er det kun spillere, trenere og støtteapparat som er ansatt i RBK, Rosenborg Ballklub, påpekte advokat Kristian Nordheim på den første dagen av rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett.

- Sportslig leder har tidligere vært ansatt i Rosenborg Sport AS. Jeg har forstått det sånn at det ikke er tilfelle for Stig Inge (Bjørnebye) fordi han har en åremålsstilling. Han er den første sportslige lederen som har det.

Ingebrigtsen påstår at arbeidsmiljøloven ikke kan omgås fordi han ikke var øverste leder i RBK, men dette motstrider hans tidligere arbeidsgiver. Både han og Erik Hoftun hevder samtidig at sparkingene var usaklige og krever lønn og bonuser ut kontraktene, som hadde varighet ut 2020.

- Rosenborg Sport ble etablert for å ta seg av alt det praktiske rundt klubben. Hvorfor? Fordi at de som er ansatt i ballklubben, skal drive med det som er det viktige i klubben, det sportslige - laget, sa Nordheim.

- Rosenborg Ballklub kjøper tjenesten, herunder daglig ledelse, fra Rosenborg Sport AS. Disse to selskapene er i konsern.

- Tove Moe Dyrhaug er daglig leder og har prokura alene. Det er i motsetning til Rosenborg Ballklub, der det er ingen prokura tildelt. Tove Moe Dyrhaug har ingen prokura i Rosenborg Ballklub. Derimot er det Ivar Koteng og et styremedlem eller to styremedlemmer i fellesskap som har signaturrett.

- Hun får sin lønn av Rosenborg Sport. Hun har en betydelig lavere lønn enn hovedtrener, poengterte Kristian Nordheim for å synliggjøre rollen til Ingebrigtsen i RBK.

- Vi har med en idrettsforening å gjøre, når vi snakker om Rosenborg Ballklub. Vi snakker om en ideell organisasjon uten økonomisk formål. Den er medlemseid, og årsmøtet er klubbens høyeste myndighet. Mellom årsmøtene er det styret som har øverste beslutningsmyndighet i klubben.

- I tillegg er Rosenborg Ballklub en kulturinstitusjon i Trøndelag, hvor styreleder er Ivar Koteng og der kunstnerisk leder er hovedtrener. Hvorfor er det viktig? Jo fordi som at det på teateret er teatersjefen som påvirker teaterets produkt, er det i Rosenborg hovedtreneren som påvirker det eneste produktet som Rosenborg Ballklub har, nemlig fotballaget, slo Nordheim fast.

Rettssaken fortsetter til og med torsdag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Hovedtrener er øverste leder» i forumet! Diskutér «- Hovedtrener er øverste leder» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb