English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Cork 3-0
Skrevet av Thomas Myren, 16. august 2018, 22:35

RBK hadde ingen problemer med å gå videre til siste runde i europaligakvalifiseringa.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Nå har vi litt flere muligheter
Sanndrømt Serbecic
- Hvis vi ikke vinner serien i år, er det ikke på grunn av høyrekanten!
Bilder fra Rosenborg - Cork


- Vi gjorde det som vi behøvde - å vinne. 3-0 er et godt resultat. Naturligvis er det fortsatt ting å forbedre, men samlet er jeg fornøyd med hvordan guttene spilte, hvordan de tilnærmet seg kampen og resultatet, slo Rini Coolen fast.

Besim Serbecic fikk starte på hjemmebane for første gang, mens Even Hovland ble hvilt. Ellers stilte Rosenborg med toppet laget trass i det solide 2-0-forspranget fra kampen i Irland. Det innebar at Anders Trondsen var tilbake etter hvile mot Stabæk - på bekostning av Alex Gersbach.

Cork gikk offensivt til verks, men slik som i den første kampen sleit de med å skape ordentlige sjanser. I stedet var RBK igjen effektive etter 26 minutter:

Et frispark endte med at Mike Jensen la inn på ny. Mark McNulty bokset ut til Serbecic, som omtrent fra straffemerket fikk pirket ballen inn med venstrefoten.

- Det er veldig stort for meg. I natt drømte jeg at jeg skulle få ballen i den posisjonen, smilte midtstopperen.

All spenning sammenlagt forsvant noen minutter senere: Med utsida av foten spilte Marius Lundemo elegant gjennom kollega Trondsen, som sprang hele banehalvdelen før han serverte Alexander Søderlund på åpent mål fra tre meter.

Etter pause overrasket Kieran Sadlier med et frispark som spratt over André Hansen og i stanga, men RBK slo kjapt tilbake:

Birger Meling spilte fram til Søderlund, som elegant sendte ballen videre til Trondsen. Den plutselig så målfarlige midtbanespilleren skjøt hardt tunnel på keeper.

Rosenborg benyttet så muligheten til å gi Anders Konradsen og Pål André Helland viktig spilletid etter skader i henholdsvis kne og hofte/lår. Samtidig ble formasjonen lagt om.

- Det var flott å kunne gå tilbake til den opprinnelige spillestilen med én defensiv midtbanespiller og to indreløpere. Med Konradsen og Mike tilgjengelige var det mulig. Det var et valg vi gjorde i pausen, fortalte Coolen.

Det skal sies at omlegginga gjorde at Cork slapp noe enklere til. Etter halvspilt 2. omgang var irene veldig farlige, da Garry Buckley skjøt i tverrligger før Hansen avverget forsøket fra Jimmy Keohane på returen.

Sekunder før full tid burde Nicklas Bendtner ha scoret, men skuddet fra noe skrått hold spratt forbi lengste stolpe.

- Også i dag viste vi at vi kan spille veldig bra når vi har ballen. Vi skapte overtall på midtbanen med forskjellige spillere og tok initiativ, oppsummerte Coolen.

I fjerde og avgjørende kvalifiseringsrunde venter kamper mot Shkendija i Trondheim neste torsdag og i Makedonia om to uker.

Kampfakta

ROSENBORG3-0Cork
Besim Serbecic 26
Alexander Søderlund 34
Anders Trondsen 58

Torsdag 16. august 2018 20:45
Europaliga 3. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
8028 tilskuere og vist på TV2

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Erlend Reitan 74), Besim Serbecic, Tore Reginiussen, Birger Meling - Marius Lundemo, Mike Jensen, Anders Trondsen (Anders Konradsen 60) - Jonathan Levi (Pål André Helland 60), Alexander Søderlund, Nicklas Bendtner

Gult kort RBK: Anders Trondsen og Pål André Helland

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Even Hovland, Alex Gersbach og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Cork 3-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Cork 3-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb