English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Nå har vi litt flere muligheter
Skrevet av Thomas Myren, 16. august 2018, 23:49

Da friskmeldte Anders Konradsen kom inn mot Cork, la Rosenborg umiddelbart om til klassisk 4-3-3 med to indreløpere.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det var flott å kunne gå tilbake til den opprinnelige spillestilen med én defensiv midtbanespiller og to indreløpere. Med Konradsen og Mike tilgjengelige var det mulig. Det var et valg vi gjorde i pausen, forteller Rini Coolen.

- Gikk det bra? Både ja og nei. Noen ganger var vi litt for langt unna forsvarsspillerne og tok vekk presset. Men vi kan spille på begge måter.

- Det var veldig fint å ha Konradsen tilbake. Det var første gang han var med på laget i min tid, og han fortjente spilletid i dag som belønning for å ha arbeidet hardt.

- Men hvordan vi ender opp med å bruke ham i de kommende ukene, vet jeg ikke. Han trenger å begynne å spille kamper. Kanskje får han spilletid for førstelaget, men like gjerne for RBK2.

- Det gjelder flere spillere: Vi ønsker at de blir 100 prosent friske, og spillerne ønsker også sjøl å være 100 prosent friske for å kjempe om en plass på laget. Da trenger de flere kamper.

- Så det blir for tidlig mot Kristiansund for Konradsen?

- Vi må vurdere om han skal være med i troppen. Han er klar for å komme inn, men det er viktigst å finne det riktige skjemaet for å få ham fortest mulig klar til å spille flere minutter. Vi har morgendagen til å tenke på det. Vi vil helt sikkert finne ei løsning.

- Kan Konradsen regne med å få tilbake plassen på laget?

- Det vil bli konkurranse. Vi har også kjøpt en ny spiller (Djordje Denic), som spiller på midtbanen. Det er viktig for oss å ha mer konkurranse blant spillerne, fordi vi trenger dem alle. Jeg syns det er sunt.

- Ser du på Denic som indreløper om dere spiller klassisk 4-3-3?

- Denic kan spille på alle posisjoner - både som nummer 10, nummer 8 og nummer 6. Han er kapabel til å spille på ulike plasser. Vi må se hva som blir den mest passende posisjonen for ham når han blir med på laget.

- Nå har vi litt flere muligheter. Vi kan se på det fra uke til uke. Det handler både om formen og kvalitetene til spillerne, men også svakhetene til motstanderne.

- Helland har bare vært ute noen uker. Han er nærmere å starte på søndag?

- Ja, det er han. Vi bestemte oss for å ha ham på benken i dag, men han var ikke ute så lenge, så han er tilgjengelig på søndag. Om det blir i startoppstillinga eller på benken, er det noe som vi også vil diskutere i morgen.

- Hva syns du om 3-0 over Cork?

- Vi gjorde det som vi behøvde - å vinne. 3-0 er et godt resultat. Naturligvis er det fortsatt ting å forbedre, men samlet er jeg fornøyd med hvordan guttene spilte, hvordan de tilnærmet seg kampen og resultatet.

- Hvorfor ble det så stor forskjell fra Stabæk-kampen?

- Også i dag viste vi at vi kan spille veldig bra når vi har ballen. Vi skapte overtall på midtbanen med forskjellige spillere og tok initiativ.

- Men jeg syns vi at vi kan gjøre det enda bedre. Fordi det er fortsatt noen slurvete perioder der vi mister fokus, konsentrasjon og ballen i omåder som jeg syns er unødvendig. Som trener ser du alltid etter ting som kan bli bedre. Men det var bedre enn i forrige kamp, så det var forbedring.

- Hva syns du om kampen til Serbecic?

- Han kan se tilbake på en veldig fin kamp. Det er lenge siden han spilte på dette nivået. Det var derfor vi bestemte i forrige uke at han skulle spille 90 minutter for RBK2 for å forberede ham på kamper som denne. Han trengte 90 minutter i føttene.

- Han gjorde det veldig bra både defensivt og offensivt. Han var veldig kreativ og scoret mål. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hans. Og det var ingen overraskelse.

- Hva tenker du om neste runde mot Shkendija?

- Vi har en mulighet. Det vil bli tøffe kamper, men det er mulig. Vi vil få informasjon fra Hallvar Thoresen, som har sett dem to ganger.

- Vet du noe om nivået på dem kontra Vardar, som dere møtte i fjor?

- Nei, jeg er ikke sikker. Jeg må se på kampene deres først sjøl. På mandag vil vi ha et veldig fint møte med Hallvar og gå gjennom alle detaljene - han er en mann av detaljer! Han er nyttig å ha i disse kampene - takk til ham!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Nå har vi litt flere muligheter» i forumet! Diskutér «- Nå har vi litt flere muligheter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb