English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Trolig ny tur til Makedonia
Skrevet av Thomas Myren, 6. august 2018, 13:43

Rosenborg møter taperen av dobbeltoppgjøret Salzburg - Shkendija i 4. runde i europaligakvalifiseringa ved avansement mot Cork.Det blir kamp i Trondheim torsdag 23. august med returoppgjør torsdag 30. august.

Salzburg - Shkendija blir spilt onsdag med avgjørelse i Makedonia neste tirsdag. På papiret er østerrikerne med solid energidrikkøkonomi store favoritter til å gå videre i kvalifiseringa til Champions League.

I så fall blir det ny tur til Makedonia for Rosenborg, som møtte Vardar i gruppespillet i fjor høst. Resultatene 3-1 og 1-1 hadde gitt avansement med god margin om det hadde vært cupspill.

Ferden går til og med til samme bane i Skopje: Shkendija må nemlig spille på nasjonalanlegget Filip II arena fordi hjemmebanen i Tetovo fire mil unna ikke er godkjent for bruk i europacup.

Et lite varsku er at Shkendija knuste Vardar med hele 35 poeng da de ble seriemestere forrige sesong. De vant også cupen. Det skal sies at Vardar - etter å ha vunnet serien tre år på rad - måtte skifte eier og selge flere viktige spillere underveis.

I likhet med RBK begynte makedonerne ferden i 1. runde av mesterligakvalifiseringa. Etter å ha innledet med 5-0 over The New Saints på hjemmebane, maktet Shkendija å tape hele 0-4 i Wales. I 2. runde var de mer kontrollerte begge veier, da 1-0 over Sheriff Tiraspol ble fulgt opp med 0-0 i Moldova.

Også i 2016 og 2017 hang de med helt til 4. runde i europaligakvalifiseringa, der henholdsvis Gent (2-0 og 4-1) og AC Milan (6-0 og 1-0) ble altfor sterke. Shkendija debuterte i e-cup så seint som i 2011 etter å ha blitt seriemestere for første gang.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Trolig ny tur til Makedonia» i forumet! Diskutér «Trolig ny tur til Makedonia» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb