English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Valur 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 18. juli 2018, 21:40

Det ble avansement etter høydramatiske sluttminutter med to straffespark.


Foto: Tina S. Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg visste godt hva som var på spill
- Vi gjorde det mer spennende enn vi trengte
- Vi har et sterkt våpen i bakhånd
Bilder fra Rosenborg - Valur


- Det var ingen som hadde trodd at vi skulle få straffe på overtid. Men vi hadde muligheter som vi kunne ha scoret på. Det var en hands som vil diskuteres, men vi fikk straffen og satte den, smilte Kåre Ingebrigtsen.

Den bulgarske dommeren Stefan Apostolov kom ordentlig i fokus i 2. omgang. Han hadde allerede dømt en tvilsom straffe til RBK og en helt feilaktig straffe til Valur for hands, da han igjen pekte på straffemerket. Ei dårlig klarering fra keeper Anton Einarsson på corner hadde fra stor høyde landet på hånda til lagkamerat Arnar Sveinn Geirsson.

Patrick Pedersen, som var byttet ut, fikk rødt kort for protester fra sidelinja. Den gjenværende Valur-dansken Tobias Thomsen fikk så gult kort for med vilje å ha løpt fram og forstyrret landsmannen Nicklas Bendtner i tilløpet. På andre forsøk skjøt midtspissen via både fingrene til Einarsson og tverrligger i mål og sikret 3-2-seier sammenlagt.

- Jeg tenkte ikke så mye. Jeg visste godt hva som var på spill, så jeg gikk til det slik som jeg gjør på hvilket som helst annet straffespark, kommenterte Bendtner.

På forhånd var RBK glade over å ha spillere tilbake etter 0-1-tapet i Reykjavik: Pål André Helland var friskmeldt etter lårskaden mot Vålerenga, mens Marius Lundemo endelig var klar til å starte sin første kamp på tre måneder etter idrettsbrokkoperasjon. Erik Botheim var opptatt med G19-EM, mens Erlend Reitan ble vraket.

Bendtner satte tidlig standarden med et skudd i tverrligger. Anders Trondsen var svært nær å score på returen, men Einarsson fikk slått til corner. Mike Jensen hadde den tredje store sjansen før pause med skudd rett på keeper fra godt hold.

- Vi er ikke like massive i førsteomgangen som i andre, men vi gjør en bra jobb med å vende spillet. De springer mye, og vi så tidlig at de ble slitne, kommenterte Ingebrigtsen.

Det første av tre mer eller mindre tvilsomme straffespark for ulovlig armbruk ble idømt Rosenborg etter 55 minutter, da Trondsen traff kaptein Haukur Pall Sigurdsson, som hadde arma inntil kroppen. Bendtner skjøt sikkert i mål ved venstre stolpe.

En ivrig Trondsen headet hjemmelaget i ledelsen sammenlagt etter at Birkir Sævarsson i duell med Birger Meling stusset et innlegg fra Bendter videre mot mål.

Rosenborg hadde full kontroll fram til at André Hansen etter 83 minutter måtte til verks for å redde et hardt volleyskudd fra Thomsen.

Even Hovland klarerte keeperreturen til corner, som havnet hos Gudjon Lydsson. Lundemo blokkerte den påfølgende headinga med panna, men dommer Apostolov hevdet at han hadde brukt hånda! Kristinn Freyr Sigurdsson ordnet verdifullt bortemål fra elleve meter.

- Jeg må si at det er helt vanvittig. Den straffen som vi får i mot er sjokkerende. De scorer, og da blir det full panikk, konstaterte Jensen.

Før ballen var i spill igjen, ble Matthias Vilhjalmsson sendt på banen for første gang siden korsbåndskaden i september i fjor. Sammen med en annen innbytter, Alexander Søderlund, bidro han sterkt til at RBK til slutt fikk det avgjørende målet.

- Vi kommer oss bra til hektene og får bra trykk i boksen. Vi skaper noen halvfarligheter. Vi var fornuftige. Da Matti og Søder kom inn i boksen sammen med Nicklas ble vi massive. Vi klarte å skape sjanser og stå etter. Vi klarte å ta vare på ballen og fikk ganske bra trykk på dem de siste ti minuttene, oppsummerte Ingebrigtsen fornøyd.

I 2. runde venter Celtic, som sammenlagt slo Alashkert 6-0. Bortekampen i Glasgow blir spilt om ei uke.

Kampfakta

ROSENBORG3-1Valur
Nicklas Bendtner str. 55, 90
Anders Trondsen 72
Kristinn Sigurdsson str. 85

Onsdag 18. juli 2018 19:45
Champions League 1. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
10 604 tilskuere og vist på eurosport.no

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo (Matthias Vilhjalmsson 86), Anders Trondsen - Pål André Helland, Nicklas Bendtner, Jonathan Levi (Alexander Søderlund 82)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Erlend Reitan, Olaus Skarsem og Emil Konradsen Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Valur 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Valur 3-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb