English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Dundalk 2-1 e.e.o.
Skrevet av Thomas Myren, 19. juli 2017, 21:50

Matthias Vilhjalmsson sendte til slutt RBK videre i kvalifiseringa til Champions League.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg var helt sikker på at vi kom til å vinne
- Det er bare å springe i bakrom
- Følte at vi hadde ro
- Det er et godt tidspunkt
Skottland neste stopp
Bilder fra Rosenborg - Dundalk


Avgjørelsen falt åtte minutter ut i 1. ekstraomgang: Milan Jevtovic la ballen tilbake til Vegar Eggen Hedenstad, som slo inn på direkten.

- Jeg husker ikke hvem som slo innlegget, men det var veldig godt i hvert fall. Så hoppet jeg høyere enn stopperen. Jeg så ballen gå sakte inn i krysset. Det var deilig! smilte Vilhjalmsson til rbkweb.no.

Dundalk yppet seg igjen noen minutter senere, da ballen havnet hos Ciaran Kilduff. Heldigvis fikk André Hansen et par fingertupper på volleyskuddet, slik at ballen traff tverrligger og over.

- Det ble kaos og fotballtennis der. Han fikk skyte, men André redder oss. Det handler om marginer. Vi fikk oppleve det i fjor mot APOEL, så det var godt at vi har flaks av og til! syntes Vilhjalmsson.

Slik som i forrige uke var det likevel Dundalk som tidlig tok ledelsen: Headinga fra Brian Gartland på corner spratt i gresset og forbi Hansen. Like etterpå satte også David McMillan fram hodet på hjørnespark, men denne gang reddet Rosenborg-keeperen.

RBK tok over spillet, men det var først helt på slutten av omgangen at sjansene kom. Til gjengjeld var man effektive, da Nicklas Bendtner i midtsirkelen flikket ballen videre til Mike Jensen. Yann-Erik de Lanlay fikk æren av å utligne med sitt første mål etter korsbåndskaden for elleve måneder siden.

- Når Mike er rettvendt, skjønner jeg at det bare er å springe i bakrom. Så slipper han ballen perfekt. Jeg får et litt langt touch, og keeper kommer ut. Men den ballen skal jeg ha, det har jeg bestemt meg for. Heldigvis trekker han seg, og jeg kommer først på ballen. Når jeg ser ballen i mål, ble jeg så glad at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg! smilte de Lanlay.

Vingkollega Jevtovic burde ha ordnet ledelse noen strakser senere, da han ble truffet av et skuddforsøk fra Fredrik Midtsjø. Serberen var plutselig helt alene, og burde tatt seg bedre tid på skuddet, som ble reddet til corner.

Rosenborg åpnet godt etter hvilen, men trykket ga ikke gode nok avslutninger. Utover omgangen forsøkte Midtsjø seg med langskudd og Tore Reginiussen på corner, men det var noe uforløst over angrepsspillet.

- Vi har et par sjanser, men det blir litt nervøst på en måte. Det er mye som står på spill, innrømmet de Lanlay.

I de første ekstraomgangene i e-cup på hjemmebane siden mot Panathinaikos i 1996 slapp RBK seg litt mer løs igjen. Jørgen Skjelvik var nær ledelse med et lavt skudd som skrudde feil vei etter raid fra egen banehalvdel. I stedet ble altså Vilhjalmsson den store helten.

I 3. kvalifiseringsrunde venter Celtic, som slo Linfield sammenlagt 6-0. Kampene i Glasgow og Trondheim blir spilt de kommende to onsdagene.

PS! Pål André Helland var ute med lyskestrekk.

Kampfakta

ROSENBORG2-1 e.e.o.Dundalk
Yann-Erik de Lanlay 43
Matthias Vilhjalmsson 98
Brian Gartland 12

Onsrdag 19. juli 2017 19:15
Champions League 2. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
14 817 tilskuere og vist på Viasat4

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Milan Jevtovic (Elba Rashani 106), Nicklas Bendtner (Marius Lundemo 114), Yann-Erik de Lanlay (Matthias Viljalmsson 72)

Gult kort RBK: Milan Jevtovic og Anders Konradsen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Johan Lædre Bjørdal, Jacob Rasmussen og Alex Gersbach


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Dundalk 2-1 e.e.o.» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Dundalk 2-1 e.e.o.» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb