English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg er veldig glad for å få spille
Skrevet av Thomas Myren, 20. mai 2018, 18:42

Jacob Rasmussen liker seg som vikar på Rosenborg-midtbanen.

VS.


- Når man får lov å spille litt mer kontinuerlig, så kommer kampformen langsomt. Jeg er veldig glad for å få spille i øyeblikket. Jeg håper at det kan fortsette sånn! innleder Rasmussen til rbkweb.no.

Han ble utpekt som erstatter for Jørgen Skjelvik i midtforsvaret. Men etter tre serierunder ble han vraket, da Even Hovland ble kjøpt fra Sogndal.

Nå er den snart 21 år gamle dansken tilbake på laget. Han har styrt midtbanen i fem av de siste sju kampene og fortsetter trolig i rollen også mot Haugesund fordi Kåre Ingebrigtsen er skeptisk til å bruke Anders Konradsen, som er på vei tilbake etter liten strekk i venstrelåret.

- Jeg er godt tilfreds med å spille på midten. Jeg syns det er gøy. Men jeg liker godt å spille der bak. Det er Kåres beslutning hvor jeg skal spille, kommenterer Rasmussen diplomatisk.

Mike Jensen ble i likhet med Nicklas Bendtner tatt ut i den danske bruttotroppen til VM. Om midtbanespilleren får være med til Russland, trenger Rosenborg en vikar mot Odd, Tromsø, Vålerenga og Sandefjord - samt i en eventuell NM-kvartfinale.

En aktuell midtbane på forsommeren er i så fall Rasmussen sammen med de to navnebrødrene Konradsen og Trondsen.

- Det kan det fort bli. Vi får se hva som skjer. Vi kommer kanskje til å mangle én mann på midten, så jeg vil overhodet ikke avvise at jeg kan fortsette der, blunker han.

- Du må kanskje konkurrere med Lundemo, når han kommer tilbake fra skde.

- Det er fint. I en stor klubb som Rosenborg skal det være konkurranse. Det gjør oss bedre hver dag på trening, at vi vet at det er andre står og puster en i nakken hvis man ikke presterer godt nok. Det er det det handler om.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hva gjorde dere bra mot Lillestrøm?

- Jeg syns vi spiller en bra kamp. Vi gir dem en stor sjanse, men etter det arbeider vi oss inn i kampen. Vi greier å variere spillet litt mer med vendinger og mye flyt. Så vi får skapt mange sjanser.

- Det har blitt klassisk med tidlige sjanser til motstanderne: Det skjedde også mot Stabæk, Brattvåg og Steinkjer.

- Det er riktig. Det har blitt vårt lille rituale! Det er bare å fortsette. Så lenge at de ikke scorer, er det OK!

- Etterpå hadde dere god kontroll.

- Det føler jeg også. Især de siste 20 minuttene av 1. omgang spiller vi riktig, riktig fin fotball. Vi er litt uheldige som ikke scorer igjen. Hadde vi hatt litt mer presisjon kunne vi ha laget noen mål.

- Etter at vi får våre 2-0- og 3-0-mål har vi mange kontringer. Hvis vi er litt skarpere, kunne vi ha gått hen og scoret to-tre mål ekstra. Men overordnet sett syns jeg det er en riktig fin kamp vi spiller.

- Det var dessuten viktig å vinne 16. mai.

- Akkurat! Det er fint for oss, og alle som kommer på stadion får en fin opplevelse.

- Haugesund spilte 1-1 mot Brann. Det var et fint resultat for Rosenborg.

- Det kan du si. Men for oss handler det bare om å fokusere på oss selv. Vi skal møte Brann to ganger, der vi kan hente seks poeng på dem. Vi fokuserer på egne prestasjoner, så det blir bare en bonus at de taper poeng hist og her, svarer Jacob Rasmussen.

Yann-Erik de Lanlay måtte ut med lyskeskade mot Lillestrøm. Det er heller tvilsomt at han er aktuell mot Haugesund. Jonathan Levi er mulig vikar og starter i så fall i serien for bare tredje gang. Kampene mot Odd (B) og Haugesund (H) i fjor er hans hittil eneste blant de elleve utvalgte.

Avspark i Haugesund er klokka 18. Eurosport Norge sender kampen.

Mulig Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Even Hovland - Birger Meling

Mike Jensen - Jacob Rasmussen - Anders Trondsen

Pål André Helland - Nicklas Bendtner - Jonathan Levi


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg er veldig glad for å få spille» i forumet! Diskutér «- Jeg er veldig glad for å få spille» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb