English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Viktig å ha Marius i godt slag
Skrevet av Thomas Myren, 22. april 2018, 23:16

Marius Lundemo tok grep om midtbanen da han fikk muligheten.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto
- Han var veldig bra. Han balanserrte bra og varierte spillet. Han styrte tempoet i det meste, skryter Kåre Ingebrigtsen til rbkweb.no.

Lundemo var vikar for lyskeskadde Anders Trondsen i 2-0-seieren over Start. Han startet for første gang i serien siden oktober i fjor.

- Marius hadde et godt innhopp i Bodø og spilte en god cupkamp. Så han er på vei nå. Han ble litt sliten, så vi lot ham hvile på slutten, forklarer treneren.

- Hvor mye ødela kneskaden for ham i vinter? Han fikk ikke konkurrere på like vilkår.

- Det er klart at den har ødelagt litt for Marius. Men også Marius vet at alle trengs i løpet av en lang sesong. På en annen side har han fått trent godt, og han har virkelig kommet i form nå. Det er bra for oss.

- Og vi vet - eller vi håper - at Mike reiser til Russland. Da er det viktig å ha Marius i godt slag.

- Hvordan oppsummerer du kampen mot Start?

- Vi er gode i førsteomgangen. Vi er gode fram til vi scorer, men så blir vi litt feige. Vi slipper oss lavt og inviterer Start inn i kampen. De skaper ikke all verden, men de har ei avslutning som André tar.

- Vi gir dem en mulighet til å komme inn i kampen, og det syns jeg er unødvendig av oss. Vi må avgjøre den tidligere.

- Jeg er urolig over at vi slipper oss så lavt, at vi blir så lave. Da kan det være nok at det kommer en ball inn i feltet, som detter ned til en Start-spiller. Det er det som skjedde mot Kristiansund. Da mistet vi to poeng. Vi hadde like mange sjanser mot Kristiansund, men da ble vi stående igjen med ett poeng. Det er unødvendig. Og det ville ha vært unødvendig i dag òg.

- Hvorfor kjører dere ikke mer på?

- Vi blir litt forsiktige. Også har vi noen balltap, og vi blir urolige. Vi slipper oss ned fordi vi vet at vi er solide når vi ligger lavt og får overgangsmuligheter. De får bare én målsjanse.

- Men vi blir ikke spilt lave. Vi slipper oss lavt, og det kan vi ikke holde på med. Start kan godt få ha ballen, men da må de ha den inne på sin egen banehalvdel.

- Det ble også mye sjansesløsing.

- Vi ønsker å score flere mål, så vi må fortsatt trene på det. I dag hadde vi masse muligheter, så dette er en kamp som aldri burde ha vært spennende. I stedet blir det 20 minutter med rusk i maskineriet.

- Bendtner ble flyttet over til høyre.

- Vi varierer. Det er ganske mange lag som setter opp sin backfirer etter hvordan de tror vi spiller. Så vi kommer til å variere.

- Handlet det om at de Lanlay er best til venstre?

- Det var egentlig for at vi skulle kunne gå inn i banen og få svingt ballen inn. Da handler det egentlig bare om å få trafikk i boksen.

- Men etter hvert byttet de side.

- Ja, vi kom veldig mye rundt på høyresida. Da var det mye likere å ha Nicklas i boksen.

- Det kom likevel ikke så mange innlegg.

- Vi savner det. Vi har i hvert fall litt for dårlig kvalitet når vi fikk muligheten. Yanni kom rundt flere ganger. Også Birger for den del. Da må vi være kaldere og finne de store kallene inni der. Vi har også indreløpere som er klare til å skyte. Vi er nødt til å være roligere. Da vil vi score flere mål og ikke minst avgjøre kampene tidligere.

- Dette var sjette gang at RBK startet uten trøndere. Det var den første seieren.

- Vi tar ikke ut laget ut fra hvor de kommer fra. Når trønderne blir gode nok, skal de få spille. Vi har noen i støpeformen, som er på vei opp nå. Og Pål er fort tilbake.

- Vi jobber hele tida med å utvikle og ha trøndere på laget, men fotball har blitt litt annerledes enn før. Vi skal spille ute i Europa, og det kommer ikke til å skje med bare trøndere. Også tror jeg at de fleste av trønderne husker at det ikke er så lenge siden at Jonas, Ole og Fredrik dro herfra. Det går i rykk og napp og ulike årganger.

- Hvor viktig var det at Anders Konradsen forlenget kontrakten?

- Anders er en meget god fotballspiller. Han har blitt en kontinuitetsbærer i Rosenborg. Han er en mann som jakter etter marginene; hvordan han skal bli bedre og hvordan laget skal kunne utvikle seg. Så det er veldig ålreit for oss å få signert Anders for tre nye år. Det er vi veldig fornøyde med.

- Det er viktig for oss at vi klarer å ha en stamme i laget som alltid er her. Vi vil også ha folk som ser på Rosenborg som en klubb for å utvikle seg videre i (og så dra), men det er viktig å ha en viss kontiniutet.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Viktig å ha Marius i godt slag» i forumet! Diskutér «- Viktig å ha Marius i godt slag» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb