English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Mike Jensen nærmere VM
Skrevet av Thomas Myren, 10. mars 2018, 10:02

Åge Hareide har bestemt seg for å belønne spillerne som tok Danmark til VM-sluttspill.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi har riktig godt styr på spillere som Nicklas Bendtner og Mike Jensen i Rosenborg, fordi jeg prater med sportssjef Stig Inge Bjørnebye, som var min assistent på det norske landslaget, og som jeg har hatt i Brøndby. Så vi får gode tilbakemeldinger derfra, forteller Hareide til BT.

Bendtner og Jensen var tilbake på landslaget i september i fjor. De fikk begge fornyet tillit utover høsten, men etter bare ett kort innhopp mot Polen følte Jensen seg likevel såpass usikker på plassen i VM-troppen at han etter eget ønske valgte å bli med ligalandslaget til Abu Dhabi sammen med Jacob Rasmussen i januar.

Tydeligvis har få eller ingen av utfordrerne overbevist i vinter, for landslagssjefen går langt i å love spillerne fra i høst å få bli med til Russland til sommeren.

- Jeg legger mest vekt på at spillerne har vært med på å sikre VM-kvalifisering. Hvis ikke en spiller har et stort formdykk, noe som skjer sjeldent, eller en skade, så er det kontinuiteten som er viktig for meg. Spillerne kjenner landslaget, hverandre og har det godt sammen på og utenfor banen. Det er meget viktig, slår Hareide fast.

- Bendtner føler seg sikker på VM-plass.

- Det er ingen spillere som kan føle seg helt sikre, men jeg kan godt like at han sier det. Han har blikket rettet mod VM, og det er viktig for meg. Det er et signal om at han meget gjerne vil med, og det kan jeg like. Vi vet hva han kan, og han var senest (mot Dinamo Brest) på banen i en treningskamp for Rosenborg, hvor han scoret to mål og spilte en meget god kamp, skryter Hareide.

Den negative konsekvensen for Rosenborg er at Bendtner og Jensen mister minst sju kamper på grunn av VM: Forberedelsesperioden begynner 21. mai, og det er tvilsomt at spillerne blir med til Sandefjord 1. juli. I mellomtida er det seriekamper mot Haugegesund (B), Brann (H), Tromsø (B) og Vålerenga (H). I tillegg skal RBK forhåpentligvis spille både 4. runde og kvartfinale i norgesmesterskapet.

I kompensasjon vil Rosenborg få 8500 dollar per dag som Jensen er borte. FIFA-utbetalingene for Bendtner og Alex Gersbach vil bli delt med henholdsvis Nottingham Forest og Lens, men RBK vil få den største andelen for begge spillerne.

Danmark møter som kjent nettopp Gersbach og Australia i VM 21. juni. De to andre kampene i gruppe C mot Peru og Frankrike blir spilt 16. og 26. juni.

Først venter likevel privatlandskamper mot Panama og Chile 22. og 27. mars. Troppen blir tatt ut på mandag. Rett før VM venter formtester mot Sverige og og Mexico 2. og 9. juni.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Mike Jensen nærmere VM» i forumet! Diskutér «Mike Jensen nærmere VM» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb