English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
25 seriemesterskap på 50 år
Skrevet av Thomas Myren, 26. oktober 2017, 23:22

I 1967 feiret Rosenborg 50 år med sitt første seriemesterskap. I anledning 100-årsjubileet blir en ny milepæl nådd.


DE FØRSTE SERIEMESTERNE: Bak fra venstre: Kåre Rønnes, Tor Røste Fossen, Jan Christiansen, Egil Nygaard, Nils Arne Eggen og Knut Jenssen. Foran: Tore Pedersen, Harald Sunde, Odd Iversen, Svein Haagenrud og Tor Kleveland.

Etter gjennombruddet med opprykk og norgesmesterskap i 1960 hadde RBK spilt fire sesonger på rad i 2. divisjon. I jubileumsåret var troillongan endelig tilbake på øverste nivå.

Anført av Odd Iversen og Harald Sunde som nykomponert radarpar tok Rosenborg 1. divisjon med storm. Vålerengen ledet på bedre målforskjell etter første serierunde, men resten av sesongen var RBK på tabelltopp.

- Det gikk bra hele året. I og med at vi scoret så mange mål og slapp inn såpass få, var vi hele tida oppe i toppen, har Sunde tidligere kommentert.

- Hva gjorde dere så gode?

- Vi hadde et veldig homogent lag. Det var rutinerte spillere i forsvar med Kåre (Rønnes) og Nils Arne (Eggen). Pluss at vi scoret mange mål.

Det historiske seriemesterskapet kunne ha blitt sikret tidligere, da utfordrer Lyn sviktet med to strake tap i september. Imidlertid viste Rosenborg samtidig tegn til nerver med uavgjort mot Steinkjer og Sarpsborg før det ble ydmykende 0-4-tap for nettopp Lyn i Oslo.

Serieledelsen var likevel tre poeng med to kamper igjen. Seier ga to poeng på den tida, og RBK hadde dermed mulighet til å innkassere gullet hjemme mot Vålerengen 15. oktober.

Tore Pedersen sørget for tidlig forsprang. Sunde var best på banen og doblet ledelsen etter én time, før Ivers med to seine mål fastsatte sluttresultatet til 4-0.

- Det var jo topp. Det er jo det som teller; å bli seriemester etter så og så mange kamper. Så det feiret vi bra, smiler Sunde.

Lagkamerat Eggen hadde vunnet med nettopp VIF i 65 og ble første spiller med to gull i nye 1. divisjon. Rosenborg ble dessuten første lag som vant som nyopprykket.

50 år senere har RBK altså mulighet til å feire seriegull for 25. gang. 21 av mesterskapene er sikret på de 30 sesongene som har blitt spilt siden 1988!

Avgjørelsen vil falle på søndag med seier mot Stabæk eller like mange poeng som Molde tar mot Vålerenga.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «25 seriemesterskap på 50 år» i forumet! Diskutér «25 seriemesterskap på 50 år» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb