English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Ajax 3-2
Skrevet av Thomas Myren, 24. august 2017, 22:50

Samuel Adegbenro fortsatte der han slapp i Amsterdam og sikret europaliga med to seine mål.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

-- Når muligheten kom, skulle jeg bare utnytte den
- Vi er privilegerte som er i Rosenborg
- Jeg har ikke vært med på sånn glede på fotballbanen før
Bilder fra Rosenborg - Ajax


- Jeg er veldig glad. Jeg bryr meg ikke om målene, jeg bryr meg bare om at vi har kvalifisert oss og gjort fansen og alle andre glade. Det er det viktigste! sa Adegbenro til rbkweb.no.

Slik som sist var den nyinnkjøpte nigerianeren bare innbytter. I startoppstillinga manglet også Vegar Eggen Hedenstad, som skadet skuldra i Nederland, samt Tore Reginiussen, som fikk problemer med høyrelåret igjen etter comebacket mot Haugesund.

Fredrik Midtsjø måtte dermed vikariere som høyreback i det som trolig var hans siste kamp før han blir solgt til Alkmaar, mens Marius Lundemo fikk muligheten på sentral midtbane.

Ajax var best i starten og kom til flere avslutninger. Heldigvis ble det få eller ingen ordentlige sjanser. Etter hvert fikk RBK bedre tak på kampen og tok ledelsen etter 25 minutter:

Mike Jensen spilte gjennom Midtsjø, som slo fint inn. Ved bakre stolpe stupheadet Nicklas Bendtner knallhardt i mål.

- Vi får en mulighet på en overgang, og da scorer vi et fantastisk mål. Vi visste at vi ville få muligheten, så lenge at vi lå riktig og kompakte, sa Kåre Ingebrigtsen.

Bentner var etterpå nær å skli i mål et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay, men kom akkurat for seint fram. Etter pause tok Ajax fullstendig over:

- Når de kommer ut i 2. omgang har de byttet og lagt om til å spille med to spisser. Vi får ikke håndtert det så bra. Vi kommer ikke opp i kantene deres, og de får slått innlegg. Da er de farlige, konstaterte Ingebrigtsen.

Innbytter Klaas-Jan Huntelaar ble først stanset av André Hansen på vei gjennom. Så skjøt Ajax like utenfor på corner.

Etter én time raknet alt: Amin Younes fikk ballen rett foran mål og løftet den over Hansen. Bare minuttet senere gikk et innlegg gjennom hele feltet før Lasse Schöne kontant skjøt bortelaget i ledelsen - også sammenlagt på bortemål.

Anders Konradsen slo tilbake med et langskudd i stanga, men i motsatt ende av banen Younes traff også metallet. Ajax hadde flere andre muligheter, og RBK levde svært farlig.

- Da de følte at de hadde taket på det, slapp de seg automatisk litt tilbake. De blir litt redde og skal verne om ledelsen de hadde. Da syns jeg vi var bra: Vi flyttet oss høyere, og det en langt mer åpen kamp, analyserte Ingebrigtsen.

Adegbenro hadde kommet inn, og etter 80 minutter utlignet han: En corner havnet tilbake hos de Lanlay, som slo inn på ny. Vingkollegaen steg til værs og stanget ballen opp i krysset!

Det unge Ajax-laget maktet aldri å organisere noen ordentlig sluttspurt. I stedet vartet Adegbenro opp med et drømmemål, der han først lurte seg forbi Schöne like inne på Ajax sin banehalvdel etter et innkast.

Han fortsatte framover, fintet Deyovaisio Zeefuik ned på rompa, dro seg innover og rundt Joel Veltman og skjøt hardt nede ved nærmeste stolperot.

- Da jeg først kom forbi den mørke karen (Zeefuik), trodde de andre forsvarerne at jeg kom til å skyte umiddelbart. Derfor gikk jeg litt videre for å skyte, forklarte innbytteren.

Fredag klokka 13 blir gruppespillet trukket.

Kampfakta

ROSENBORG3-2Ajax
Nicklas Bendtner 25
Samuel Adegbenro 80, 89
Amin Younes 60
Lasse Schöne 61

Torsdag 24. august 2017 20:45
Europaliga 4. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
21 211 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Fredrik Midtsjø, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo (Matthias Vilhjalmsson 58), Anders Konradsen - Milan Jevtovic (Samuel Adegbenro 68), Nicklas Bendtner, Yann-Erik de Lanlay

Gult kort RBK: Fredrik Midtsjø, Birger Meling og Samuel Adegbenro

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Tore Reginiussen, Jacob Rasmussen, Alex Gersbach og Jonathan Levi


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Ajax 3-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Ajax 3-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb