English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jerv - Rosenborg 1-2
Skrevet av Thomas Myren, 9. august 2017, 20:24

RBK ble liggende tidlig under, men snudde til seier og sikret kvartfinale.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Kan ikke alltid gi de andre lagene et mål
- Burde aldri blitt spennende
Må vente på motstanderen


GRIMSTAD (rbkweb.no): - Vi er glade for at vi går videre. Det er ikke noe vi tar for gitt, så vi er glade for at vi er med videre til neste runde, sa Kåre Ingebrigtsen.

Han valgte å spare mange førstevalg til seriekampen i Molde på lørdag: Tore Reginiussen, Mike Jensen, Pål André Helland og Nicklas Bendtner ble værende hjemme, mens André Hansen og Vegar Eggen Hedenstad bare var reserver.

Jerv tok altså ledelsen tidlig: Et innlegg fra høyresida til RBK spratt rett foran Jørgen Skjelvik, som ikke greide å klarere. Ved bakre stolpe sto Eirik Haugstad og headet i fin bue forbi Arild Østbø.

Matthias Vilhjalmsson kom så i fokus: Først måtte han skifte trøye etter intens holding på corner. Så var han utrolig nær utligning på innlegg fra Milan Jevtovic, men Glenn Andersen fikk blokkert skuddet fra to meter slik at ballen spratt over mål.

I stedet scoret Jevtovic etter en drøy halvtime: RBK gjenvant ballen høyt, og Marius Lundemo spilte framover. Serberen dro seg inn i målgården og skjøt tunnel på keeper Øyvind Knutsen, som i januar var med RBK til Gran Canaria på treningsleir.

Seiersmålet kom etter én time, da Matthias Vilhjalmsson steg til værs og stanget et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay i mål via tverrligger.

- Han er flink i boksen og til å posisjonere seg. Han angriper det rommet, og da er det ingen som klarer å stoppe ham når han går opp. Igjen så scorer han et viktig mål for oss. Det er derfor han er i Rosenborg! utbrøt Ingebrigtsen.

Mushaga Bakenga hadde ikke fått sjansen siden i Haugesund for nesten to måneder siden, og var som innbytter ivrig på å vise seg fram - for mulige nye arbeidsgivere. Et skudd like utenfor ble på overtid fulgt opp med mål annullert for offside, da han fra 30 meter trillet ballen i åpent bur mens Knutsen var på vei tilbake etter offensiv corner.

Jerv ofret nemlig mye framover på jakt etter ekstraomganger, men kom ikke nærmere enn noen farlige innlegg, som RBK fikk ryddet bort.

- Det er synd at vi ikke scorer flere mål langt tidligere. Da hadde dette aldri blitt spennende, oppsummerte Ingebrigtsen.

Motstander i kvartfinalen søndag 27. august blir vinneren av oppgjøret Vålerenga - Elverum, som spilles i morgen.

PS! Morten Konradsen var med i kamptropp for første gang etter overgangen fra Bodø/Glimt.

Kampfakta

Jerv1-2ROSENBORG
Eirik Haugstad 11Milan Jevtovic 33
Matthias Vilhjalmsson 60

Onsdag 9. august 2017 18:30
NM 4. runde, Levermyr stadion, Grimstad
2989 tilskuere og vist på nrk.no

Rosenborg [4-3-3]
Arild Østbø - Birger Meling, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach - Anders Konradsen, Marius Lundemo, Fredrik Midtsjø - Milan Jevtovic (Jonathan Levi 46), Matthias Vilhjalmsson, Yann-Erik de Lanlay (Mushaga Bakenga 73)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad, Jacob Rasmussen og Morten Konradsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Jerv - Rosenborg 1-2» i forumet! Diskutér «Jerv - Rosenborg 1-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb