English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Sarpsborg - Rosenborg 1-2
Skrevet av Thomas Myren, 1. mai 2017, 20:58

Det ble noen dramatiske minutter da RBK sikret nok en sliteseier på bortebane.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er slike øyeblikk man lever for
- 95 prosent sikker på at han satte den
Tror Helland er kjapt tilbake
Bilder fra Sarpsborg - Rosenborg


SARPSBORG (rbkweb.no): Etter god seriestart var Sarpsborg bare poenget bak ved avspark, og den tidlige toppkampen ga publikumsrekord for samarbeidsklubben fra 2008.

Rosenborg tok tak i åpningsminuttene: Fredrik Midtsjø gjenvant ballen, og fra egen banehalvdel spilte Anders Konradsen en lang diagonalpasning. Nicklas Bendtner dempet ballen ved 16-meteren og skjøt elegant i mål med yttersida av foten.

- Jeg syns at vi åpner ganske bra. Vi dominerer og viser at vi er "på". Så får vi det fortjente målet - et klassemål av Nicklas, skrøt Mushaga Bakenga.

Milan Jevtovic misbrukte så et lurt innlegg fra Mike Jensen med svakt skudd utenfor. RBK fortsatte å styre kampen.

- Vi har såpass bra kontroll i 1. omgang at vi burde ha straffet Sarpsborg hardere enn det vi gjorde. Så lenge at det bare er 1-0, lar vi dem ha en mulighet for å komme inn i kampen, konstaterte Kåre Ingebrigtsen.

Samtidig måtte en allergiplaget Pål André Helland gi seg med krampe i venstrelåret rett før pause.

Sarpsborg tok over: Patrick Mortensen forsøkte seg med et brassespark, før Andreas Albech utnyttet at Birger Meling snublet og satte André Hansen på prøve med hardt skudd. Sigurd Rosted forsøkte seg så med et frekt langskudd, som duppet rett over tverrligger.

RBK forsøkte å demme opp med å gi Marius Lundemo seridebut på midtbane, men etter 79 minutter tabbet Hansen seg ut: Keeperen glapp et langskudd fra Joachim Thomassen over seg, slik at ballen spratt i mål.

- André har vært fantastisk for oss, og det der skjer bare hvert femte år med André. Det var greit at det skjedde i dag, trøstet Ingebrigtsen.

Bare 16 sekunder etter avspark var nemlig Rosenborg tilbake i ledelsen: Matthias Vilhjalmsson headet ballen ned tll Midtsjø, som trædde gjennom til Mushaga Bakenga. Innbytteren rullet ballen kaldt forbi Anders Kristiansen.

- Det var egentlig ganske greit. Da keeperen "åpnet seg", var det bare å sette ballen i langhjørnet, blunket Bakenga.

Dramatikken fortsatte minuttet senere: Milan Jevtovic fikk direkte rødt kort for å taklet Tobias Heintz bakfra i nokså ufarlig posisjon.

- Det blir litt større press når vi blir ti mann, men kampbildet endrer seg ikke så voldsomt. De spiller seg ikke til så voldsomt store målsjanser. Det detter ned noen baller i feltet som er halvskumle, kommenterte Ingebrigtsen.

På overtid mislyktes Hansen med å bokse bort et innlegg. Lagkameratene fikk heldigvis ryddet opp, og Bakenga fikk ballen. På egen banehalvdel rundet innbytteren Sarpsborg-keeper Kristiansen, som hadde vært oppe på dødballen, men skuddet på åpent mål fra 60 meter sklei av.

- Det er en periode der de kjører litt over oss - det må jeg ærlig innrømme, men sånn er det: Fotball er spill og motspill. Sarpsborg er et bra lag, og det er ikke bare å spasere inn tre poeng, oppsummerte Bakenga.

Kampfakta

Sarpsborg1-2ROSENBORG
Joachim Thomassen 79Nicklas Bendtner 9
Mushaga Bakenga 80

Mandag 1. mai 2017 19:00
Eliteserien, Sarpsborg stadion
5759 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen (Marius Lundemo 77), Fredrik Midtsjø - Pål André Helland (Mushaga Bakenga 44), Nicklas Bendtner (Matthias Vilhjalmsson 70), Milan Jevtovic

Gult kort RBK: ingen
Rødt kort RBK: Milan Jevtovic (82)

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Johan Lædre Bjørdal, Jacob Rasmussen og Alex Gersbach


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Sarpsborg - Rosenborg 1-2» i forumet! Diskutér «Sarpsborg - Rosenborg 1-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb