English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Gersbach drømmer om prøve-VM
Skrevet av Thomas Myren, 11. april 2017, 07:51

Alex Gersbach ser for seg å spille mange landskamper i juni.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg håper at jeg blir med i prøve-VM. Det ville vært flott! smiler Gersbach til rbkweb.no.

Australia er en av åtte deltakere i prøve-VM i Russland. I gruppespillet venter Tyskland 19. juni, Kamerun 22. juni og Chile 25. juni.

- Hvis jeg blir tatt ut, tror jeg at jeg mister to seriekamper. Jeg har ikke snakket med Kåre om det ennå. Jeg tror vi får finne ut av det, om jeg blir tatt ut, kommenterer venstrebacken.

- Du har tro på å bli tatt ut?

- Ja, men jeg tenker ikke så mye på det. Vi får se om jeg blir tatt ut, og da finner vi ut av det.

Det er nok litt mer spenning rundt uttaket enn hva Gersbach sjøl liker. Etter landslagsdebuten i fjor sommer har han vært fast inventar i troppen - fram til nå.

I mars var han med i bruttotroppen mot Irak og Emiratene, men ble til slutt vraket i favør Brad Smith og Aziz Behich. Rosenborg-spilleren måtte nøye seg med U23-landskamp mot Østerrike.

- Jeg har forståelse. Jeg var utenfor sesong, mens de andre venstrebackene hadde spilt godt. Så jeg forstår hvorfor. Men jeg vil ikke miste plassen, og vil tilbake så snart som mulig. Forhåpentligvis får jeg fortsette å spille her og kjempe meg tilbake på landslaget, kommenterer hovedpersonen.

- Du har håp om å være tilbake i juni?

- Ja, jeg håper det. Det blir en viktig periode for landslaget i juni: Det er en veldig viktig VM-kvalifiseringskamp mot Saudi-Arabia. Så er det privatlandskamp mot Brasil og prøve-VM. Forhåpentligvis blir jeg involvert.

- Hvordan syns du sesongen har begynt for din egen del?

- Mot Odd ble jeg byttet ut ved pause. Jeg var ikke god, og jeg var skuffet over min første kamp for sesongen. Men jeg fikk tilbake sjøltilliten, og syns jeg gjorde det OK i Sandefjord. Vi fikk tre poeng. Mot Molde var det også greit.

- Jeg spiller ikke på mitt beste ennå, men jeg prøver å forbedre meg hver uke. Jeg blir mer sjølsikker og nærmer meg mitt normale jeg.

- Det er godt for deg som en så ung spiller å få spille så mye?

- Selvfølgelig. Jeg kom hit i fjor og fikk spille mye, men jeg vil spille enda mer i år og kjempe for fast plass. Jeg må bare spille bra.

- Hvordan føles beina etter det tette kampprogrammet?

- De er litt såre. Banen i Sandefjord var veldig hard, så det var en tøff kamp - spesielt det å være klar igjen tre dager senere mot Molde. Banen her er heller ikke 100 prosent, så det har gått litt utover beina. Men nå blir det ni dagers pause til neste kamp, så da er jeg klar igjen.

- Hvordan var det å slå Molde?

- Det var veldig fint! Vi har hatt ti tøffe dager med fire kamper, og vi kom fra det med fire seiere - et trofé fra mesterfinalen og ni poeng. Det er veldig bra, og jeg er fornøyd.

- Dere fikk en drømmestart mot Molde.

- Ja, det var to tidlige mål innen ti minutter. Vi hadde noen flere sjanser etterpå i 1. omgang, men så falt vi litt av. Vi slapp inn et mål, og 2. omgang ble litt skuffende. Men vi var dyktige til å holde på ledelsen. Og når vi vinner et derby som dette; hvem bryr seg om hvordan vi vinner?

- Det er dessuten en god følelse i seg sjøl med sliteseier?

- Selvfølgelig. Det føles bedre når vi arbeider hardt. Vi kjempet gjennom 90 minutter for å vinne. Jeg er veldig fornøyd.

- Også Molde hadde seks poeng på forhånd, så kampen var ganske viktig. Derfor er det godt å vinne. Det setter oss i en god posisjon med tanke på resten av sesongen.

- Hva tenker du om Rosenborg i 2017?

- Det er forbedring fra i fjor. I enkelte perioder av kampene må vi arbeide litt mer sammen, men jeg tror det vil bli bedre utover sesongen. Det har kommet ordentlig gode spillere inn for å erstatte de gode spillerne som vi mistet. Det pågår arbeid, men når man har tatt ni poeng på de første tre kampene kan man ikke klage!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Gersbach drømmer om prøve-VM» i forumet! Diskutér «Gersbach drømmer om prøve-VM» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb