English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Drømmer om landslagsdebut mot sine egne
Skrevet av Thomas Myren, 15. mai 2016, 20:23

Alex Gersbach har gresk statsborgerskap og håper å få slippe til på landslaget mot Hellas. Dessuten kan han nå for alvor etablere seg på Rosenborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Offsielt er fortsatt bare troppen mot England 27. mai tatt ut. Troppen til dobbeltlandskampene mot Hellas i Sydney og Melbourne blir tatt ut først over helga, men signalene er tydelige på at Rosenborg-talentet får ny sjanse etter å ha vært ubenyttet reserve i VM-kvalifiseringa i mars.

- Jeg blir ikke frigitt til privatkampen mot England i England, men jeg ser fram til kampene i Australia mot Hellas 4. og 7. juni. Forhåpentligvis får jeg min debut. Det ville ha vært spesielt, innrømmer Gersbach overfor rbkweb.no.

- Ettersom mora di er gresk?

- Ja, min mor er gresk. Hennes foreldre var født og oppvokst i Hellas, før de flyttet til Australia og begynte et nytt liv der. Så å få debutere hjemme mot Hellas vil være spesielt - spesielt for familien min.

- Du er sjøl gresk statsborger?

- Ja, det er sant: Jeg har gresk pass. Så det vil bli spesielt.

Men først venter fire Rosenborg-kamper, som på mange måter avgjør hvor god vårsesongen blir. Plassen som venstreback er ledig fordi Jørgen Skjelvik blir foretrukket som midtstopper i skadefraværet til Tore Reginiussen. Lillestrøm blir første oppdrag for 19-åringen.

- Jeg gleder meg til kampen i morgen. Alle guttene gleder seg, og de har snakket om det siden jeg kom hit: "16. mai kommer til å være veldig spesielt." Jeg greier nesten ikke å vente! smiler Gersbach.

- Hva har du hørt om 16. mai-kampene?

- Jeg har hørt at det blir fullt her på Lerkendal, og at stemninga kommer til å bli kjempebra. Forhåpentligvis blir det seier og feiring!

- Og 17. mai skal du feire nasjonaldagen?

- Selvfølgelig! Jeg ser fram til det også. Det er en stor dag i Norge - den største i året. Forhåpentligvis kan vi feire seier sammen med resten av Trondheim.

- Hva syns du om Rosenborg-spillet for tida?

- Jeg syns vi har spilt veldig bra de siste ukene. Vi hadde en tøff kamp mot Start, men vi kjørte på hele veien. Vi kjempet hardt og fikk tre poeng til slutt. Det var fint.

- Hvor god er din egen form?

- Jeg har fått noen minutter når jeg har kommet fra benken, og det er ikke så lenge siden jeg startet sist. Desto mer jeg spiller, desto mer komfortabel føler jeg meg med laget og spillestil. Desto flere kamper jeg får, desto bedre føles det.

- Du føler deg klar for å starte igjen?

- Ja, jeg er klar for kampen i morgen. Om jeg får starte, skal jeg være forberedt. Jeg skal gjøre mitt beste, og forhåpentligvis vinner vi!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Drømmer om landslagsdebut mot sine egne» i forumet! Diskutér «Drømmer om landslagsdebut mot sine egne» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb