English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Spilletid har ikke all betydning
Skrevet av Thomas Myren, 13. mars 2017, 07:19

Flere av de landslagsaktuelle rosenborgerne har spilt lite i vinter. Lars Lagerbäck åpner likevel for plass i sin første tropp mot Nord-Irland.


Foto: Thomas Myren

- Spilletid er et faktum, men bare ett faktum. Vi får titte på et helhetsperspektiv innen man helt og holdent bestemmer seg. Det er dem som man mener er best, som skal spille. Spilletid har betydning, men ikke all betydning, beroliger den ferske landslagssjefen overfor rbkweb.no.

Pål André Helland har i vinter slitt med kneskaden fra cupfinaleuka. Da han var tilbake i full trening, hadde han ikke overskudd til å spille alle treningskampene.

I likhet med André Hansen, som fikk en smell i samme kroppsdel i februar, sto Helland over mot Sundsvall og Malmö. Begge var tilbake mot Helsinki og Hafnarfjördur i forrige uke.

Vegar Eggen Hedenstad og Birger Meling er utfordrere for en plass i troppen. Også Fredrik Midtsjø og Jørgen Skjelvik fikk prøve seg på landslaget i fjor, men de er trolig mindre aktuelle til skjebnekampen om å holde liv i det ørlille håpet om VM-sluttspill.

- Det er bra om de som ikke er i seriespill, begynner å få spille. Men vi har ganske bra oversikt. Vi har allerede truffet Kåre og gjengen, og vi kommer til å ha tett kontakt. Vi får se på hvor mye de har spilt, og så får vi bedømme ut i fra det, kommenterer Lagerbäck.

- Du bruker Per Joar Hansen som Rosenborg-ekspert?

- Presis. Han kan jo norske spillere bedre enn meg, så det er kjempebra. Det er likedan med Nils Johan (Semb); han har jo sett enormt mange kamper fra Tippeligaen. Jeg har hatt fantastisk hjelp fra dem - også fra (Leif Gunnar) Smerud. Jeg syns vi begynner å få ganske bra kontroll på spillerne nå.

- Perry har trent de fleste av de aktuelle RBK-spillerne.

- Ja, både på U21-landslaget og da han var trener i Rosenborg. Så han har spesialkunnskap.

- Hva skal til for at du sitter igjen med en god følelse etter debuten mot Nord-Irland?

- Heldigvis er det søndagskamp, så vi får seks treninger. Det det handler om nå, er å arbeide med organiseringa og hva vi tror er viktigst i vårt spill mot Nord-Irland. Det blir veldig taktisk innstilling i begynnelsen. Det blir også en del teorigjennomganger av hvordan jeg vil ha det på og utenfor banen. Vi må få i gang en bra dialog mellom spillere og ledere, slik at vi får det til å fungere sånn som vi vil.

- Du rekker å bli litt kjent med spillerne i løpet av ei uke?

- Jeg hadde gjerne hatt mer tid, men sånn er det med landslaget når man kommer inn sånn midt i. Det er første gangen at jeg har en obligatorisk kamp umiddelbart, så det blir litt annerledes.

- Men nå har jeg sett utrolig mange kamper, og jeg skal fortsette å se kamper fram til at vi tar ut troppen. Jeg forsøker å lære meg hver spiller - så mye som jeg kan. Jeg har også fått mye input fra Nils Johan, Smerud og Perry - Frode (Grodås) har til dels også vært med. Det kjennes som om jeg har ganske bra grep på spillergruppen, forteller Lagerbäck.

Landslagstroppen blir tatt ut tirsdag klokka 16. Kampen i Nord-Irland blir altså spilt søndag om to uker.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Spilletid har ikke all betydning» i forumet! Diskutér «- Spilletid har ikke all betydning» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb