English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Finaleskaden henger i for Helland
Skrevet av Thomas Myren, 1. februar 2017, 07:18

Pål André Helland er fortsatt ikke kvitt kneskaden som holdt på å koste ham cupfinalen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Landslagsvingen pådro seg ei rift i ei sene i høyrekneet på trening mandagen før tittelkampen mot Kongsvinger i november. Han beit i seg smertene og ble finalehelt, men konsekvensen har altså blitt en lang periode med opptrening.

- Vi må belaste og se hva han tåler. Han hadde god bedring på Gran Canaria, så han ga på mer og mer. Men vi er i en fase av sesongen der vi ikke pusher. Så han skal ha trent godt før vi sender ham ut i kamp, slår fysioterapeut Christian Thorbjørnsen fast overfor rbkweb.no.

Helland er uaktuell mot Salzburg på søndag, og blir trolig heller ikke med til København neste helg.

- De andre spillerne har trent i tre uker. Vi prøver at folk skal ha trent godt før de spiller kamp, i hvert fall nå som kampene ikke teller like mye som når det står om poeng, europaliga eller Champions League, kommenterer Thorbjørnsen.

Mushaga Bakenga og John Hou Sæter kan derimot være aktuelle igjen i Østerrike etter å ha stått over årspremieren mot Ranheim.

- Det kan skje. Vi skal bruke uka for å se om de blir klare til å være med til helga, kommenterer Thorbjørnsen.

- Bakenga var rett og slett sliten?

- Kroppen hans har respondert glimrende. Han har gjort alle tips til skamme sånn sett. Men han ble veldig stiv i muskulaturen, og på den siste økta vi hadde på Gran Canaria kastet han inn håndkledet helt på slutten. Vi tok ikke sjansen på å bruke ham i match.

Gudmundur Thorarinsson strakk et sidebånd i kneet på trening rett over nyttår. Islendingen er fortsatt ute i flere uker.

- Han har en veldig fair sjanse for å være med igjen i mars, tror fysioterapeuten.

Marius Lundemo er én av tre mann som er i opptrening etter operasjoner i fjor. Som Lillestrøm-spiller ble han i oktober operert i sin trøblete ankel.

- Nå er han syk, og det vil sette ham litt tilbake; det er sjeldent gunstig å være syk når man skal trene seg opp, påpeker Thorbjørnsen lakonisk.

- Vi har tid nå, og vi må bruke tida godt. Vi må ha spillere som er godt nok trente, og som tåler å kjøres. Det blir tøft for Marius når han endelig er tilbake, for da skal han være på nivå med de andre. Det vil ta litt tid.

- For han har vært ute lenge, han har vært ute i mange måneder. Det er stor forskjell på å se ham på feltet og at han spiller kamp.

- Når er han tilbake?

- Vi har faktisk ikke sett på hvilken kamp han kan være tilbake i. Så det er såpass langt unna.

- Men han er aktuell for å spille treningskamper før seriestart i april?

- Ja, det er han.

Det har gått fem måneder siden korsbåndoperasjonen til Yann-Erik de Lanlay.

- Vi vet at funksjonen kan være bra etter ni måneder, men vi vet også at korsbåndet ikke nødvendigvis er optimalt etter ni måneder. Så det er ikke sikkert han er klar etter ni måneder. Det må se på, kommenterer Thorbjørnsen.

Andreas Helmersen røyk korsbåndet i april i fjor, bare uker etter at han var tilbake fra samme skade.

- Når man er er operert flere ganger, kan man ikke bare telle måneder. For det er en del som må gjøres i kneet, påpeker medisinmannen.

Angriperne trener sammen.

- Rett over treningsleiren i Marbella kan det hende at vi ser dem på feltet på en eller annen måte, tror Christian Thorbjørnsen.

- Det er en naturlig del av rehabiliteringa å være så mye som mulig på feltet uten å ta risiko. Vi tar folk ganske tidlig ut på gress eller kunstgress for å ha kontrollerte fotballbevegelser. Men det er stor forskjell på det og det å være i spill.

- Mange pleier å vente med fotballbevegelsene til den siste fasen av opptreninga, men vi har troa på å bruke mye tid på feltet. Det gjør sjansen for å få en re-skade mye mindre. Derfor er det ikke alltid kobling mellom det å være på treningsfeltet og det å være i kamp.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Finaleskaden henger i for Helland» i forumet! Diskutér «Finaleskaden henger i for Helland» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb