English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Malmö - Rosenborg 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 5. mars 2017, 18:28

RBK hevet seg kraftig etter pause, og kunne ha vunnet mestermøtet på den skandinaviske halvøya.


Foto: Thomas Myren

Reginiussen kunne blitt dobbel helt
- Vi skal slutte å være opptatte av possession
- Det er irriterende og surt
Bilder fra Malmö - Rosenborg


MALMÖ (rbkweb.no): - I 1. omgang har vi altfor store avstander. Det blir for mye rom å dekke både for midtbane og forsvar. Da henger vi ikke sammen i det hele tatt. Vi er heldige som ikke slipper inn flere mål, innrømmet Jørgen Skjelvik.

- Vi skulle prøve å spille litt mer fotball, men det lyktes vi ikke med. Vi gjør mye slurvefeil og får for store avstander fordi vi ønsker å spille og sprer oss ut. Vi spiller litt for simpelt - veldig mye på fot. Vi får ikke strukket dem ut og spilt i bakrom. Da blir det veldig enkelt for dem å bare stå. Når de da har riktige avstander og vi feil avstander, så blir det de som vinner andreballer. Det de som er tettest når det gjøres feil. Da blir det tungt for oss.

Et svakt Anders Konradsen-skudd utenfor etter en dødball var det eneste RBK skapte før pause. De svenske seriemesterne rullet opp mange fine angrep, men sleit med skuddkvaliteten.

Til slutt lyktes Malmö med å ta ledelsen: I duell med Skjelvik hælsparket Markus Rosenberg lekkert ballen tilbake til Magnus Wolff Eikrem, som trillet forbi reservekeeper Arild Østbø.

- Jeg tenkte det var offside, men jeg har ikke sett reprisen, så jeg vet ikke. Jeg føler at han ligger en halvmeter foran meg, og jeg tror det skal være offisde. Jeg får jobbet meg inn på riktig side, men så slipper han ballen tilbake til Magnus, som er helt alene og som setter den i mål. Det er et godt angrep, men det er klart at vi har avstander som er altfor store. Det blir for lett for dem å træ seg gjennom, slo Skjelvik fast.

- Eikrem burde ha blitt fulgt bedre.

- Det kan du trygt si. Også kan du si at jeg skulle ha vært tidligere på riktig side og fått ham lenger ut. Det er mye å rette på både ved scoringen i mot og i hele 1. omgang.

Heldigvis hevet Rosenborg seg:

- I 2. omgang så snur vi helt på det. Da har vi mye bedre avstander, og da er det vi som vinner andreballer og får til spillet, konstaterte Skjelvik.

Foran øynene på den nye landslagssjefen Lars Lagerbäck - og hans danske kollega Åge Hareide - begynte Rosenborg endelig å skape sjanser og framtvinge dødballer.

Etter 57 minutter headet Tore Reginiussen en corner rett i albuen på Jo Inge Berget. Milan Jevtovic satte straffesparket i det venstre krysset.

Konradsen var like etterpå nær å score da ballen datt ned i føttene hans etter nok en dødball, men skuddet gikk rett på keeper.

Malmö tok igjen over, men sleit med å skape ordentlige sjanser. I sluttminuttene tok temperaturen seg opp ved Øresund: Hjemmespillerne kom ofte seint inn i taklingene, og Mike Jensen måtte gi seg etter ei stempling.

Rosenborg mistet heldigvis ikke konsentrasjonen: Tre minutter på overtid stanget Tore Reginiussen et frispark i tverrligger, og minuttet senere var han nær å få straffespark igjen. Holdinga fra motstanderen gjorde i hvert fall at han ikke fikk avsluttet ordentlig på blankt mål.

- Han holder meg nok kanskje litt. Jeg hadde allerede fått én straffe, så det er litt for mye å be om å få nummer to, konkluderte finnmarkingen.

André Hansen (kne), Birger Meling (hode) og Pål André Helland (kne/overbelastning) sto over slik som forrige helg mot Sundsvall, men er snart ventet tilbake.

Mandag reiser Rosenborg videre fra København til treningsleir i Marbella.

Kampfakta

Malmö1-1ROSENBORG
Magnus Wolff Eikrem 37Milan Jevtovic str. 58

Søndag 5. mars 2017 15:00
Treningskamp, Swedbank stadion, Malmö, Sverige
1457 tilskuere og vist på TV2 Sportskanalen

Rosenborg [4-3-3]
Arild Østbø - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach - Mike Jensen (Erlend Reitan 90), Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Elba Rashani (Mushaga Bakenga 65), Mattias Vilhjalmsson, Milan Jevtovic

Gult kort RBK: Mike Jensen og Elba Rashani

Ubenyttet reserve: Julian Faye Lund, Johan Lædre Bjørdal, Jacob Rasmussen og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Malmö - Rosenborg 1-1» i forumet! Diskutér «Malmö - Rosenborg 1-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb