English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
«Noen mørke skyer i horisonten?»
Skrevet av Thomas Myren, 16. februar 2017, 09:00

2017-budsjettet til Rosenborg er nesten en kopi fra fjoråret. 100-årsjubilanten er igjen sikret overskudd.


Foto: Thomas Myren

Budsjett 2017
Rosenborg Ballklub
Driftsinntekter:
156,1 (230,1)
Driftsresultat:
-7,0 (34,0)
Resultat før skatt:
-7,3 (33,2)

(mill. kr, 2016 i parentes.)

Hele budsjettet
Rosenborg-konsernet
Rosenborg Ballklub
Rosenborg Sport AS
Lerkendal stadion AS 59 %
Abrahallen AS 67 %

Driftsinntekter:
166,5 (241,3)
Driftsresultat:
5,5 (44,8)
Resultat før skatt:
0 (38,1)
Majoritetens resultatandel:
-3,0 (35,5)

(mill. kr, 2016 i parentes.)
I fjor fikk Rosenborg-konsernet et pent overskudd på 38 millioner kroner etter salg av spillere for hele 48 millioner.

Utgangspunktet i fjor var likevel et nullbudsjett, som danner grunnlaget også for årets "lek med tall". RBK ser for seg mindre økninger i billett-, sponsor- og TV-inntekter - gitt budsjettmålet om minst seriesølv blir innfridd.

«Resultatutviklingen fra våre avtaler i bedriftsmarkedet er stabil, og ikke minst veldig høy sammenlignet med våre konkurrenter. VIP-konseptene har i 2016 hatt en veldig god økning, og inngangen til 2017 viser at dette er en trend som fortsetter. Aldri har vel VIP Adressa-tribunen vært utsolgt i januar, fire måneder før sesongen starter!» skriver styret i årsberetninga.

Spillersalgsbudsjettet på tolv millioner er innfridd for lengst etter salgene av Holmar Eyjolfsson til Maccabi Haifa, Adam Larsen Kwarasey til Brøndby, Christian Gytkjær til 1860 München og Jonas Svensson til Alkmaar. Det ryktes beløp på henholdsvis ti, én, 21 og 16 millioner, totalt 48 millioner - altså likt som i fjor!

«Med en slik sesong bak oss er det viktig at vi spør oss selv om det ikke er noen mørke skyer i horisonten nå før en ny sesong med høye ambisjoner. Vi vet at flere av våre spillere er attraktive for andre klubber, og vi vet at flere norske klubber trener godt med mål om å ta oss igjen. Det viktigste for oss er å sørge for at vi er i utvikling og ser at prestasjonene blir stadig bedre. Dette gjelder på alle områder for klubben. Styret vil ikke tillate at vi senker oss ned, og vil bidra til at ambisjonsnivået og kvaliteten på alt vi gjør, holdes oppe.

Styret har i større grad enn de siste årene kunnet konsentrert seg om sin strategiske rolle, da vi mener å se at vi har god økonomisk utvikling, og at vi ser at det jobbes systematisk etter planer innenfor det sportslige området», framhever den medlemsvalgte ledelsen.

Budsjettet blir endelig vedtatt av årsmøtet torsdag om ei uke.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér ««Noen mørke skyer i horisonten?»» i forumet! Diskutér ««Noen mørke skyer i horisonten?»» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb