English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Viser hva som bor i meg
Skrevet av Thomas Myren, 20. november 2016, 20:51

Pål André Helland ble frisk i tide og dominerte cupfinalen med tre mål mot Kongsvinger.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

OSLO (rbkweb.no): - Jeg ødela høyrekneet på trening på mandag. Jeg bommet på ballen, slik at jeg fikk en overstrekk. Etterpå klarte jeg ikke å gå i par-tre dager, røper Helland, som tidligere i uka ikke ville fortelle hvor han var skadet.

- Fryktet du å miste finalen?

- Jeg sov dårlig i et par dager. Da var det mørk og dårlig stemning i hjemmet rett og slett. Jeg blir veldig innesluttet. Jeg tenkte: "Går jeg glipp av denne finalen, så er det helt krise."

- Du sprang rett bort til Haakon Schwabe og Christian Thorbjørnsen etter 1-0-målet.

- De har gjort en kjempejobb, så det er greit at de får igjen. Jeg takker dem for en strålende innsats.

- Fortell om målene dine.

- På det første regnet jeg med at keeperen ville jukse litt for å ta frisparket, at han ikke forventet å få skuddet i korthjørnet. Og det stemte. Så det var ei taktisk god vurdering.

- På det andre er det Gytkjær som spiller til meg. Jeg utfordrer (forsvarsspilleren) én mot én, og jeg merker at han er litt på etterskudd. Da vet jeg han vil strekke ut foten i desperasjon, og da blir det åpent mellom beina på ham. Keeperen er igjen på feil fot, for han regner med at forsvareren dekker det hjørnet.

- På det siste får jeg gå innover, og gjør det jeg kanskje kan best - men som jeg ikke har fått gjort nok i år.

- Hva syns du om kampen?

- Jeg syns vi dominerer. Det det handler om, er å ikke slippe til Kongsvinger-sjanser. Vi slipper ikke til en sjanse før på 4-0, og da gjør vi det like mye for å vise at vi har en helvetes god keeper i mål! André fikk vist seg fram han òg.

- Dere var likevel veldig ivrige på å punktere kampen rett etter pause.

- Det er det som var fallgruven. Vi dominerer førsteomgangen. Vi skaper ikke så voldsomt mye, men vi skaper nok til at vi kanskje burde ha ledet mer. Vi måtte ikke bli for trygge på oss sjøl. Vi skulle bare ut og ta fullstendig livet av trua deres, og det syns jeg vi lykkes veldig godt med.

- Hvordan var det å sette et sånt punktum på sesongen?

- Det var helt strålende punktum for laget, og noe som jeg trengte. Det var på alle måter behagelig.

- Nå vinner vi to titler. For laget sine vegne er jeg strålende fornøyd. Men på egne vegne har jeg vært for mye skadet og opp og ned i prestasjonene. I enkelte kamper har jeg ikke vært i nærheten av nivået mitt, og det har plaget meg.

- Jeg syns jeg har gjort så godt jeg kan, men jeg har ikke fått det helt til å stemme i år. Skadene skal ha mye av skylda for det. Men i dag viser jeg hva som bor i meg.

- Du har tidligere gitt din egen sesong terningkast to.

- Ja, og så gir meg sjøl terningkast seks for finalen! Jeg er ærlig: Jeg kan si når jeg er god. Jeg er også ærlig når jeg er dårlig.

- Hva kan du gjøre for å bli mindre skadeplaget?

- I fjor var det hamstringene, dem har vi fått orden på nå. I år har det vært lyskene jeg har slitt med. Forhåpentligvis får vi orden på dem òg. Jeg har sagt at jeg gjerne kan knekke hender, nese og tenner så lenge at jeg får til å spille fotball. Så jeg satser på å ta hendene neste gang.

- Jeg skal bli jævla god neste år. Da skal Rosenborg bli enda bedre òg!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Viser hva som bor i meg» i forumet! Diskutér «- Viser hva som bor i meg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb