English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
50-årsjubileum i Reykjavik
Skrevet av Thomas Myren, 9. juli 2015, 23:41

KR blir neste hinder for Rosenborg. Islendingene var også den aller første motstanderen i europacup i 1965.


FØR AVSPARK I DEBUTKAMPEN: Bak fra venstre: Tore Pedersen, Birger Tingstad, Kåre Rønnes, Thor Lindvaag, Eldar Hansen og Tor Kleveland. Foran: Svein Haagenrud, Knut Jenssen, Tor Røste Fossen, Kjell Hvidsand og Egil Nygaard.

Knattspyrnufélag Reykjavíkur

Stiftet: 16.02.1899
Hjemby: Reykjavik, Island
Hjemmebane: KR-völlur
Kapasitet: 2781
Meritter: 26 serie- og 14 cupmesterskap
Europacup: 15-14-39
2014: cupgull og seriebronse
kr.is
- Det var artig. I utgangspunktet kunne vi ha vært med allerede i 1961 om lederne våre hadde vært litt mer pågående. Vi måtte nok ha stått på litt mer overfor forbundet. Det var jo mer eller mindre frivillig påmelding på den tida, har daværende kaptein Kåre Rønnes tidligere forklart overfor rbkweb.no.

Cupvinnercupen var begivenheten, og Tor Kleveland ble den aller første målscoreren ute i Europa for Rosenborg - bare åtte minutter ut i bortekampen 24. august 1965. Eilert Scramm utlignet for KR etter pause, men Kleveland slo tilbake med nytt mål. Tore Pedersen fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Seier med samme sifre ble det også i returoppgjøret på Lerkendal. Den gang scoret Svein Haagenrud, Tore Pedersen og Thor Lindvaag. Odd Iversen fikk også sin e-cupdebut i den kampen.

Nå venter hovedstadslaget i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. I Reykjavik i kveld tok Cork tidlig ledelsen på en fin lobb fra Mark O'Sullivan. Hjemmelaget fikk dessuten Skuli Jon Fridgeirsson utvist før pause.

Stabæk- og Lillestrøm-kjenning Palmi Palmason sikret likevel ekstraomganger fra kloss hold etter et frispark. Etter 99 minutter dro Jacob Schoop seg forbi keeper og ordnet 2-1-seier og 3-1 sammenlagt etter ekstraomganger.

Rosenborg begynner med bortekamp neste torsdag. Retur i Trondheim om to uker.

KR er den mestvinnende klubben på Island, og vant serien seinest i forfjor. I 2009 var André Hansen utlånt fra Lillestrøm, og spilte åtte kamper for dem. Det endte med sølv i serien bak Hafnarfjördur med Alexander Søderlund som superinnbytter.

Denne sesongen ligger hovedstadslaget foreløpig på 2. plass på tabellen.

- Det handler om å komme seg videre over to kamper. Vi må øve oss på europacupspill, men vi var gode nok til å gå videre i dag. Nå må vi vise i neste runde at vi kan gå videre også fra den, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Vi møter et tøffere lag, men desto bedre motstand, desto mer vilje til å spille fotball. Da får vi vist oss fram vi òg.

- Fikk dere sett noen av kampene til KR i denne runden?

- Vi har sett begge kampene deres.

- Hva tenker du om nivået som møter dere?

- Vi har ikke tenkt på det. Vi skal spille mot Odd før vi begynner å se på motstanderen.

- Det er greit å møte et vesteuropeisk lag?

- Reisebelastninga er mye mer ålreit når man får en to timers flytur. Det er ingen tvil om det.

- Hva tenker du om å få spillefri i serien mellom de to kampene?

- Vi får ei frihelg. I et tett program er det fint med noen dager med luft. Men vi er glade i å spille kamper, det er det som driver oss.

- Hvordan ligger Strandberg og Helland an med tanke på spill mot Odd på søndag?

- Vi får se. Vi skal trene igjen på lørdag, og da får vi se hvordan de er.

- Har du håp om at én eller to av dem er tilbake?

- Stefan har trent denne uka, så jeg er mer spent på Pål.

- Dessuten på tide å score mål igjen?

- Forhåpentligvis møter vi et lag som har lyst til å spille fotball på søndag. Da blir det litt bedre med spill og motspill. I dag lå Vikingur bare foran målet sitt og var ikke interesserte i å vinne fotballkampen. Allikevel er det for svakt av oss.

PS! Knattspyrnufélag betyr fotballklubb, så enten bør laget omtales som KR eller (FK) Reykjavik - ellers blir det smør på flesk.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «50-årsjubileum i Reykjavik» i forumet! Diskutér «50-årsjubileum i Reykjavik» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb