English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Stabæk - Rosenborg 2-3
Skrevet av Thomas Myren, 25. mai 2015, 19:56

RBK våknet fra marerittet, og snudde toppoppgjøret til seier.


UTLIGNINGA: Søderlund jublet sammen med bortesupporterne for 2-2 ved pause.

Foto: Thomas Karlsen

- De var all over the place
- Skal ikke drømme om noe
- Jeg flytter gledelig hjem
- Han feide meg ned
- Det var en ekstremt tung kamp
Kommentar: Klag og slipp karantene!
Bilder fra Stabæk - Rosenborg


- Det var en ekstremt tung kamp. Det var mye løping og dueller. Det var hardt, så utrolig deilig å få den 3-2-scoringa, smilte Alexander Søderlund til C More.

Pål André Helland var tilbake etter å ha hvilt det problematisk høyrelåret 16. mai, men gjensynet ble på mange måter utlignet fordi Ole Selnæs hadde påtvunget pinseferie etter tre gule kort.

Løsninga med å skyve fram Stefan Strandberg på midtbanen og plassere Jørgen Skjelvik i midtforsvaret virket helt mislykket til å begynne med. De første 20 minuttene hang nemlig ikke Rosenborg sammen i det hele tatt, og i tillegg ble enkeltspillere ydmyket:

Ei klarering fra Holmar Eyjolfsson ble sparket rett tilbake mot ham. I den påfølgende duellen ble islendningen brukt som rundingsbøye av Adama Diomande, som scoret enkelt fordi Jonas Svensson sikret dårlig.

Tobias Mikkelsen kunne ha utlignet, da han fikk foten på et langt framspill fra Svensson. Men ballen trillet utenfor.

I stedet doblet Stabæk ledelsen: Diomande tok først tunnel på Mikael Dorsin, og det påfølgende innlegget spratt via svensken og i mål ved nærmeste stolpe. Nadderud er den vanskeligste bortebanen for RBK, og marerittet så altså ut til å fortsette.

- Vi var tafatte de første 20 minuttene. Vi vinner ikke andreballer og er litt passive. Men de skaper ikke så mye, og jeg vet ikke om de fortjener å score på begge sine, kommenterte Kåre Ingebrigtsen.

Men så begynte Rosenborg endelig å vinne dueller, og fikk mer grep på kampen. Halvveis i omgangen løsnet RBK fire skudd på få sekunder, men de ble alle blokkert. I løpet av to minutter like før pause var 2-0 plutselig blitt til 2-2:

Først fikk Rosenborg straffespark, da ei heading fra Stefan Strandberg traff arma til Daniel Granli på en corner. Strengt idømt da arma nesten var bak kroppen, og dessuten var Mike Jensen offside i situasjonen som førte til hjørnesparket.

Uansett var Helland sikker fra ellevemetersmerket etter å ha bommet i seriepremieren, og skjøt lavt til høyre etter å ha lurt keeper feil vei.

Utligninga var det flotteste målet for kvelden: Jensen la inn, og på "halvspretten" dunket Søderlund ballen opp i krysset.

Etter en time ble Søderlund æren av å bli matchvinner med et slags "liggende brassespark": Hans tolvte mål for sesongen kom på innlegg fra Fredrik Midtsjø, og måljegeren kastet seg fram på en sånn måte at han ble liggende med hodet mot målet, mens foten hjalp ballen oppunder tverrligger.

Rosenborg presset Stabæk langt tilbake, og både Søderlund og Helland var nær å score i ganske vanskelige situasjoner. I stedet fikk sistnevnte to gule og ett rødt kort i løpet av fem minutter:

Først ble han straffet for at albuen endte i ansiktet på Granli da han bråsnudde. Så hevdet Svein Oddvar Moen at høyevingen forsøkte å filme til seg straffespark, da han kom alene med Sayouba. TV-bildene viste derimot at Stabæk-keeperen tok høyrefoten til Helland med hånda:


Foto: C More

- Om det er straffe eller ikke, vet jeg ikke, men han er på meg. Jeg kjente han feide meg ned, men jeg har en knekk i kneet før han tar meg, fortalte Helland.

Etter utvisninga ble Rosenborg ikke overraskende mer defensive i 4-4-1-formasjon. Men Stabæk virket slitne, og kom aldri til åpenbare målsjanser sjøl om de presset fram mange dødballer.

- Den siste timen viser vi hva det bor i oss: De skaper ikke noe og vi kjemper knallhardt. Det er godkjent, syntes Ingebrigtsen.

I stedet for å miste serieledelsen til Stabæk, økte RBK dermed forspranget på overraskelseslaget fra Bærum til fem poeng etter at en tredjedel av serien er spilt. Også Vålerenga har nå 20 poeng.

PS! Morten Gamst Pedersen var tilbake etter operasjonen for idrettsbrokk og med på benken for første gang siden serieåpninga mot Aalesund.

Kampfakta

Stabæk2-3ROSENBORG
Adama Diomande 6
Sjølmål (Mikael Dorsin) 15
Pål André Helland str. 39
Alexander Søderlund 41, 61

Mandag 25. mai 2015 18:00
Tippeliga, Nadderud stadion, Bekkestua
4938 tilskuere og vist på C More Fotball

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Stefan Strandberg, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Alexander Søderlund (Tomas Malec 88), Tobas Mikkelsen (Riku Riski 79)

Gult kort RBK: Pål André Helland og Alexander Søderlund
Rødt kort RBK: Pål André Helland (73)

Ubenyttet reserve: Alexander Lund Hansen, Morten Gamst Pedersen, Liam Henderson og Emil Nielsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Stabæk - Rosenborg 2-3» i forumet! Diskutér «Stabæk - Rosenborg 2-3» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb