English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Stygg budsjettsmell for Rosenborg
Skrevet av Thomas Myren, 24. november 2014, 21:26

Underskuddet til Rosenborg blir godt over dobbelt så stort som forventet og ender på hele 15-17 millioner kroner. Klubben tar likevel sikte på å gå i balanse allerede neste år.


Foto: Thomas Karlsen

Budsjett 2014
Rosenborg Ballklub
Driftsinntekter:
154,2 (163,9)
Driftsresultat:
-11,1 (-17,6)
Resultat før skatt:
-10,8 (-17,4)

(mill. kr, 2013 i parentes.)

Hele budsjettet
Rosenborg-konsernet
Rosenborg Ballklub
Rosenborg Sport AS
Rosenborg Arena AS
Lerkendal stadion AS 59 %
Abrahallen AS 67 %

Driftsinntekter:
165,3 (174,5)
Driftsresultat:
1,8 (-6.3)
Resultat før skatt:
-6,0 (-13,2)
Majoritetens resultatandel:
-8,0 (-15,7)

(mill. kr, 2013 i parentes.)
- Vi har kontroll på kostnadene, hevder daglig leder Tove Moe Dyrhaug overfor rbkweb.no.

Inntektssvikt på fire millioner og ekstraordinære kostnader på 5-7 millioner er årsakene til at regnskapsprognosene viser at konsernet kommer til å tape langt mer enn budsjetterte seks millioner.

Billettsalget svikter mest, og ser ut til å bli redusert fra 35 til 26 millioner. Fordi det var forventet lavere inntekter enn i fjor, er budsjettavviket "bare" på tre millioner.

Sponsorinntektene har økt fra 67 til 73 millioner, men blir likevel to millioner mindre enn forventet. Også TV-inntektene ser ut til å øke fra 20 til 21 millioner, men igjen svikter budsjettet med én million.

- Best stilt
Spillersalget er derimot to millioner større enn budsjettert. Men fordi salgene av Nicki Bille, John Chibuike og Brede Moe omtrent gikk i null med tanke på nedskrivinger av gjenværede kontraktsverdier, utgjør salget av Cristian Gamboa til West Bromwich bortimot alt av inntektene på 14 millioner. Den antatte salgsprisen på 20 millioner er fratrukket gjenværende kontraktsverdi, videresalgsandel til København og agentkostnader.

- Vi er fortsatt den klubben med absolutt størst inntekter i Norge. Det er mange utfordringer i norsk fotball, men vi er best stilt i Tippeligaen, poengterer Dyrhaug.

Sluttpakker og Buchardt-krav
De ekstraordinære kostnadene skyldes i hovedsak sluttpakker til Per Joar Hansen og Bård Wiggen på antatt tre millioner, forliket med Jan Jönsson og et krav fra Arthur Buchardt.

Salgsavtalen for hotelltomta tilsa at selger og kjøper skulle betale halvparten hver av kostnadene for deponi og destruksjon av forurenset masse. Opprinnelig tilbakeviste RBK kravet fordi det ikke ble varslet uten ugrunnet opphold, men gikk i høst med på å betale to millioner.

Nullbudsjett
Siden i fjor har målsettinga vært at Rosenborg i 2015 skal gå i balanse, og den gjelder fortsatt.

Planen er å kutte kostnadene til sportslig avdeling med ti millioner - stort sett gjennom lavere lønninger til ny trener og nye spillere. Sponsor- og billettinntektene er forventet å bli de samme som i år.

- 15. desember skal vi levere et budsjett til styret. Det er utfordringer, men vi har skjært ned over tid. De administrative kostnadene har allerede blitt kuttet gjennom året. Vi har dessuten sikret mye av partnerinntektene for 2015, kommenterer Dyrhaug.

- Sparebank1 etterlater et tomrom som den nest største sponsoren nå som de i stedet blir ny hovedsponsor. Vil dere greie å erstatte dem?

- Ja, vi har god tro på det.

- I år ble det gjennomført lønnskutt på tre millioner, der også spillerne bidro. Er det igjen aktuelt å kutte lønningene til spillere under kontrakt?

- Nei, det har ikke vært diskutert.

- Men de samlede spillerkostnadene skal altså reduseres ytterligere?

- Ja, det er samme politikk som gjelder: Én ut før det blir én inn. Vi sikter oss inn mot en stall på 22 spillere, avslutter Tove Moe Dyrhaug.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Stygg budsjettsmell for Rosenborg» i forumet! Diskutér «Stygg budsjettsmell for Rosenborg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb