English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Simen Wangberg

Simen Wangberg
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Simen Søraunet Wangberg
Født 06.05.1991
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 187 cm / 80 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 16
Andre klubber Nidelv, Ranheim, Brann
I RBK perioden 2009-2012
Overgangssum fra egen stall
Landslag U21-, G19- og G17-kamper


Midtstopperen begynte å trene med førstelaget sammen med Pål André Helland sommeren 2008. Samme høst fikk de begge sin førstelagsdebut i en treningskamp mot Molde.

Mens Helland deretter ble tatt opp i A-stallen fortsatte Wangberg å være assosiert medlem fram til juli 2009, da han fikk seniorkontrakt. I mellomtida fikk han sin offisielle debut i NM-kampen på Gjøvik.

- Han er en ledertype, som vi trenger. Han er flink til å få med seg resten av laget og dirigere. Han er en rå duellspiller - til å være så ung er han tøff i hodet og vinner de fleste hodedueller og langs bakken, skrøt Erik Hoftun.

Utover gullhøsten fikk Wangberg også nok kamper til å bli seriemster - deriblant fra start mot Viking.

Et tretthetsbrudd i ryggen ødela store deler av den påfølgende sesongen, og først i august var han tilbake. Nils Arne Eggen overrasket med umiddelbart å sende ham på banen i den avgjørende kampen i København i kvalifiseringa til Champions League.

Fordi Kris Stadsgaard og Vadim Demidov begge dro til Spania, lå veien åpen for trondhjemmeren vinteren 2011, og igjen imponerte han i forsesongen. Men rett før seriestart ble Jim Larsen kjøpt, og Wangberg vraket. Løsninga ble korttidsutlån til Ranheim.

Etter at både Mattias Bjärsmyr, Jon Inge Høiland og Alejandro Lago alle hadde prøvd seg sammen med Larsen, fikk Wangberg for første gang spille fast over tid. Men en lårstrekk ødela høstsesongen.

Vinteren 2012 var Simen Wangberg nok en gang god, men så ble Stefan Strandberg kjøpt og foretrukket. En ny sjanse dukket opp da Larsen samme sommer ble solgt, men Per Verner Rønning tok over fram til Tore Reginiussen ankom.

Brann merket seg vrakinga, og kjøpte Wangberg i august.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb