English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Magnus Stamnestrø

Magnus Stamnestrø
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Magnus Stamnestrø
Født 18.04.1992
Fødested Orkanger
Høyde / vekt 178 cm / 69 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 18
Andre klubber KIL/Hemne, Molde, Sogndal, Ranheim
I RBK perioden 2015-2018
Overgangssum 300 000 kr
Landslag G19- og U20-kamper


Som tenåring var Stamnestrø på talentsamlinger i regi av Rosenborg og Trøndelag fotballkrets, men valgte å flytte til Molde. Tippeliga-debuten kom allerede i 2010, mens gjennombruddet kom to år senere da han startet flere kamper i både serie og europaliga.

Samme høst var Kåre Ingebrigtsen tilskuer da såkalte nye U21-landslaget imponerte med seiere over Nederland, der Stamnestrø var best på banen og scoret mål i begge kampene. Molde valgte så å leie ham ut til Sogndal og Kristiansund, der han etter hvert ble værende permanent.

I juli ble hemnværingen invitert til å trene med RBK, og bare dager senere hadde han skrevet kontrakt ut 2016 etter å ha blitt kjøpt for 300-500 000 kroner.

- Han er en veldig bra spiller som vi tror vi kan gjøre enda bedre. Han passer fint inn sammen med de midtbanespillerne vi har. Han skaper både bredde og enda bedre kvalitet i troppen vår, skrøt Ingebrigtsen.

Rosenborg-debuten kom ved første anledning mot Sandefjord etter å ha blitt spilleberettiget da overgangsvinduet åpnet. I påfølgende hjemmekamp mot Sarpsborg fikk han fortsette som vikar for Ole Selnæs, men etter bare få sekunder ble han taklet stygt. Ankelskaden bidro til at han ikke startet flere kamper i debutsesongen.

2016 var preget av lite spilletid, men kontrakten ble forlenget.

Så begynte skademarerittet: Tidlig i forsesongen 2017 skadet han høyrekneet. Meniskoperasjon i mars satte ham ute fram til sommeren. Etter et nytt inngrep i kneet i august var også resten av sesongen ødelagt.

I februar 2018 var han endelig tilbake i kamp. Det skulle vise å bli for vanskelig å kjempe seg inn på laget. Etter bare to cupkamper i løpet av vårsesongen meldte han overgang til Ranheim med et halvår igjen av kontrakten.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb