English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Riku Riski

Riku Riski
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Riku Olavi Riski
Født 16.08.1989
Fødested Askainen, Finland
Høyde / vekt 174 cm / 68 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 24
Andre klubber Turun Palloseura, Widzew Lodz, Örebro, Hønefoss, IFK Göteborg, Dundee United
I RBK perioden 2014-2016
Overgangssum ukjent
Landslag A-kamper


Etter kortere perioder i både Polen og Sverige fant Riski seg til rette på Hønefoss. To gode sesonger i Norge gjorde at angrepsspilleren etablerte seg på det finske landslaget.

Etter nedrykket høsten 2013 ønsket Riski å forlate klubben. Rosenborg slo til og kjøpte ham i romjula.

- Han er hurtig og god i bakrom. Han trenger ikke stort bakrom for å utnytte det. Han er god til å lese situasjoner. Han er god teknisk, god med ball og en god avslutter, skrøt Erik Hoftun.

Riski imponerte som offensiv midtbanespiller til å begynne med, og fikk fortsette som venstreving da Kåre Ingebrigtsen tok over som trener.

Men etter å ha startet 25 av 30 seriekamper i debutsesongen ble det tidlig klart at han bare var tredjevalg som ving bak Pål André Helland og Tobias Mikkelsen i 2015. Da dessuten Yann-Erik de Lanlay ble kjøpt fra Viking på sommeren, kom det som ingen overraskelse at Riski ble utleid til IFK Göteborg.

Riski maktet ikke å innfri forventningene, og svenskene brukte ikke kjøpsopsjonen. Løsninga ble nytt leieopphold i Dundee United våren 2016.

Heller ikke oppholdet i det skotste bunnlaget ble noen suksess, og etter bare én kamp fra start valgte RBK å hente Riski tilbake etter bare to måneder.

Returen til Trondheim var likevel midlertidg, og det lå hele tida i kortene at finnen skulle videre. Odd hadde vist interesse tidligere, og 1. juli ble Riski offisielt klar for telemarkingene.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb