Utskrift fra rbkweb.no

To assists i ny rolle
Skrevet av Marius Dahl, 12. mai 2014, 22:21

I en offensiv og mer sentral rolle imponerte Riku Riski mot Sandnes Ulf og noterte seg for to assists. Finnen er derimot ikke sikker på om det er posisjonen hans.

SANDNES (rbkweb.no): - Det funket åpenbart. Jeg prøvde å finne rommet bak forsvarerne hele tiden. Midtbanen leverte gode baller, så jeg prøvde å utnytte dem. Det var en solid lagseier, mer er det ikke å si, sier han.

Riski, som har operert mest som ving så langt i år, hadde langt mer suksess i en offensiv og sentral midtbanerolle, der han serverte begge scoringene mot de lyseblå.

- Det var ikke så mye for meg å gjøre, annet enn å få ballene inn i feltet. Spissene jobbet hardt inni der, så det var deilig å se de score to flotte mål. Jeg er veldig glad for at laget viser de kvalitetene de gjør i dag, sier han om scoringene til Alexander Søderlund og Tobias Mikkelsen.

Selv kunne han også satt den tredje, da han fikk fritt spillerom av Sandnes Ulf-forsvaret på en overgang. Mikkelsen ønsket å gi tilbake for assisten på 2-0, men Riskis avsluting gikk like utenfor.

- Neste gang, neste gang. Jeg var sur på meg selv der, det var et riktig dårlig forsøk, men tre poeng var det viktigste, sier han.

- Alle var gode, hele laget spilte veldig aggresivt - meg inkludert. Det første målet var viktig å få tidlig, det gav oss selvtillit, beskriver Riski om situasjonen som gav 1-0.

Om det var Søderlund eller et selvmål som blir notert i historiebøkene vil helt sikkert diskuteres, men det var ingen tvil om hvem som slo innlegget.

- Vi har slitt med å komme igang med kampene, men i dag fikk vi igjen for at vi har startet offensivt. Det betalte seg og det var godt, sier Riski om de dårlige startene denne sesongen. I alle de tre bortekampene i serien så langt har trønderne kommet under. Ikke siden Odd hjemme 12. mai har RBK scoret først. Mot Sandnes Ulf hadde de mer kontroll enn de har hatt så langt i år. Det er i hvert fall Riski enig i.

- Jeg er enig, selv om vi kunne kontrollert mer i perioder av kampen. Men så må vi jo gi litt skryt til dem også, det er aldri lett å komme hit. De kjemper om hver ball og gjør det aldri lett for oss, sier han.

Er du best i den rollen du hadde i dag?

- Alle kamper er forskjellige, så det er vanskelig å si. I kveld var det fint å få spille sentralt, men om jeg blir kalt inn på vingen, så vil jeg gi 100 % der. Vi får se hva som skjer mot Stabæk på fredag, sier en fremoverrettet Riku Riski.

nyheter
forum