English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Yssouf Koné

Yssouf Koné
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Yssouf Koné
Født 19.02.1982
Fødested Korhogo, Elfenbenskysten
Nasjonalitet Burkina Faso
Høyde / vekt 184 cm / 80 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 7
Andre klubber Safi, Raja Casablanca, Qingdao Hailifeng, Lecce, Vicenza, Potenza, Catania, Vålerenga, CFR Cluj
I RBK perioden 2006-2008
Overgangssum 4 000 000 kr
Landslag A-kamper


Landslagsspissen fra Burkina Faso prøvespilte mot under treningsleiren på Gran Canaria i januar 2006, og imponerte nok til at Rosenborg kjøpte ham fra marokkanske Raja Casablanca - han var på det tidspunktet utleid til Safi.

- Han har mange veldig gode ferdigheter: Han skyter godt med begge bein, er bra i lufta, er hurtig og har et bra blikk for spillet, skrøt Per-Mathias Høgmo.

Den tidligere matematikk-studenten hadde da allerede opplevd med enn de fleste fotballspillere: Som 16-åring fikk han prøve seg i Lecce. På grunn av lite spilletid ble han i tur og orden leid ut til Vicenza, Potenza og Catania. Deretter gikk ferden til kinesiske Qingdao Hailifeng, før han altså havnet i Marokko.

Første halvdel av debutsesongen i Rosenborg ble dessverre preget av mye sykdom og ei lei strekkskade i låret. Ut på høsten var Koné tilbake, og vartet opp med flere seriemål til tross for lite spilletid på grunn av hard konkurranse fra Steffen Iversen i usedvanlig god scoringsform.

Våren 2007 gjentok historien seg: Etter igjen å ha imponert i treningskampene, ble han på nytt satt ute med en strekkskade. Da Koné ble friskmeldt, måtte han ta til takke med benken. Utlån til både Odd, Start og Vålerenga var aktuelt, men i stedet ble Daniel Braaten solgt. Koné tok den ledige plassen i angrepet, og slo umiddelbart til: Hele ni mål på åtte kamper i august gjorde at han for alvorlig slo gjennom.

Han fulgte opp med flere mål både i serien og Champions League utøver høsten, og vekket interesse hos utenlandske klubber. Derfor ønsket han ikke ønsket å fornye kontrakten med RBK.

Rosenborg åpnet for salg allerede sommeren 2008, og Cluj sto tidlig fram som favoritt til å få Koné. I slutten av juni var overgangen verdt 4,8 mill. klar, men spissen fullførte Intertoto-cupen i juli. Der rakk han å score ytterligere tre mål, og ble dermed stående med imponerende tolv mål på 15 kamper i e-cup. Til sammen ble det 30 mål på 63 RBK-kamper - veldig imponerende med tanke på at han var innbytter i mange av disse.

PS! Yssouf Koné er født i Elfenbenskysten, men slo til på tilbudet om å spille på landslaget til fødelandet til besteforeldrene.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb