English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Koné klar for Cluj
Skrevet av Thomas Myren, 26. juni 2008, 07:23

Rosenborg og Cluj ble seint onsdag kveld enige om en overgang for Yssouf Koné.

- Flere spisser på blokka (30.05.08)


Foto: Thomas Karlsen
Budet som innledet forhandlingene i Trondheim skal ha vært på fire millioner kroner. Det er ukjent hvor mye RBK fikk presset opp prisen for landslagsspissen, som hadde kontrakt ut året.

- Jeg er veldig glad nå - men jeg blir enda gladere når Rosenborg er klare for UEFA-cupen, sier Koné til Nettavisen, som spekulerer i en overgangssum på 4,8 mill.

Koné har blitt enig med Cluj om en fireårsavtale. Han drar til Transylvania når det norske overgangsvinduet åpner 1. august, slik at Rosenborg får mulighet til å hente en erstatter før han drar. Innen det håper han altså at RBK har vunnet Intertoto-cupen og sikret videre europeisk spill utover høsten.

Dermed er sju måneder med spekulasjoner over. Allerede i november i fjor forsøkte Cluj å kjøpe Yssouf Koné, men RBK takket nei til et bud på visstnok åtte millioner kroner. Spilleren ønsket derimot sjøl å spille Champions League for rumenerne, og forhandlingene ble gjenopptatt da han sa et endelig nei til ny RBK-kontrakt.

26-åringen fikk en veldig vanskelig begynnelse på karrieren i Rosenborg etter firemillionersovergangen fra marokkanske Raja Casablanca - han var utleid til Safi på det tidspunktet. Skader ødela de to første vårsesongene, og han startet bare to seriekamper - pussig nok hjemme mot Fredrikstad begge ganger - det første halvannet året.

Men da Daniel Braaten ble solgt til Bolton i fjor sommer, fikk Koné fast plass på laget og det løsnet umiddelbart: Ni mål på åtte kamper i august var en knallstart, og han fulgte opp utover høsten. Til sammen ble det ni mål på elleve seriekamper og åtte mål på ti kamper i Champions League.

Med maks åtte gjenstående RBK-kamper har han 58 kamper og 26 mål:
	Serie/mål  Cup/mål  E-cup/mål     Total

2006: 16/ 3 3/0 - 19/ 3
2007: 19/ 9 1/2 10/8 30/19
2008: 6/ 3 1/0 2/1 9/ 4
Total: 41/15 5/2 12/9 58/26

Hva synes du om salget av Yssouf Koné? Si din mening i forumet!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Koné klar for Cluj» i forumet! Diskutér «Koné klar for Cluj» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb