English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Didier Konan

Didier Konan
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Didier Ya Konan
Kallenavn Didi
Født 25.02.1984
Fødested Abidjan, Elfenbenskysten
Høyde / vekt 174 cm / 67 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane og angrep
Draktnummer 8
Andre klubber Olympic Sport Abobo, ASEC Mimosas
I RBK perioden 2007-2009
Overgangssum 5 000 000 kr
Landslag A-kamper


Konan ble kjøpt fra ASEC i romjula 2006. Forventingene var høye.

- Konan er en offensiv midtbanespiller med god pasningsfot og gode avslutningsferdigheter. Han er veldig bevegelig, og det bor mye fotball i ham, sa Knut Tørum.

I den afrikanske utgaven av Champions League ble Konan i 2006 toppscorer med imponerende åtte mål på ti kamper. Han var derfor en av tre nominerte til tittelen "Årets spiller" i Afrika det året.

I hjemlig serie imponerte han med 16 mål samme sesong, og ble ikke overraskende kåret til ligaens beste spiller. Kun problemer med å skaffe engelsk arbeidstillatelse skal ha stoppet en overgang til Charlton. I stedet kom RBK på banen mens Ajax etter sigende forberedet et bud.

Likevel hadde RBK i debutsesongen vanskeligheter med å finne riktig posisjon til ham. På våren spilte han relativt fast som ving, men da landsmennene Yssouf Koné og Abdou Traoré begge slo til i august, ble Konan benket.

Vinteren 2008 var "Didi" den eneste som spilte i samtlige treningskamper samt UEFA-cupoppgjørene mot Fiorentina. Det ga prov på at han var i ferd med å etablere seg på førstelaget.

Da nevnte Koné ble solgt til Cluj samme sommer tok Konan over plassen ved siden av Steffen Iversen på topp, og imponerte tidvis med flotte mål og prestasjoner.

I etterkant av den gode forestillinga mot HamKam valgte han imidlertid å takke nei til kontraktsforlengelse. RBK svarte med å hente inn både Rade Prica og Dario Zahora foran neste sesong samtidig som Konan ble forsøkt solgt til Larissa.

Situasjonen ble ikke bedre av at Konan ble straffet for forseintkomminger, og måtte trene med juniorlaget i store deler av oppkjøringa. Først to måneder ut i sesongen fikk han sitt første innhopp borte mot Sandefjord.

Didier Konan fikk noe mer tillit utover sommeren, men RBK var hele tida interessert i å selge. Både norske og utenlandske klubber var aktuelle kjøpere, og til slutt ble det overgang til Hannover. Tyskerne skal ha betalt 500 000 euro, eller 4,4 millioner kroner, for angriperen med kontrakt ut året.

Konan scoret 23 mål på 81 kamper for Rosenborg.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb