English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Konan solgt til Hannover
Skrevet av Thomas Myren, 11. august 2009, 11:30

Flere utenlandske klubber ønsket seg Didier Konan. Til slutt valgte spilleren Tyskland.


Foto: Thomas Karlsen
- Her får jeg blant annet spille sammen med Constant Djakba, som jeg kjenner fra både klubbspill og landslaget i Elfenbenskysten, sier Konan til Adressa.

Konan hadde også tilbud fra portugisiske Leixões, men valgte altså tilbudet om treårskontrakt med Hannover. Ifølge tyske Bild betaler Bundesliga-klubben solide 500 000 euro, eller 4,4 millioner kroner, for angriperen med kontrakt ut året.

I så fall har RBK fått tilbake nesten alle de fem millionene Konan kostet da han ble kjøpt fra ASEC i hjemlandet i romjula 2006. Forventingene til spilleren var store da han ble kjøpt foran øynene på Ajax og Charlton etter å ha vært nominert som en av de tre beste spillerne i afrikanske klubber i 2006.

I debutsesongen spilte Didier Konan relativt fast som ving på våren, men da landsmennene Yssouf Koné og Abdou Traoré begge slo til i august, ble Konan benket. Først da Koné ble solgt et år senere, fikk han tilbake plassen på laget. Han imponerte blant annet mot HamKam og Aalesund, men skapte så problemer for seg sjøl da han nektet å forlenge kontrakten.

Rosenborg prøvde først å selge til Larissa i januar, men spilleren godtok ikke lønnsforslaget fra grekerne. På det tidspunktet hadde Konan allerede blitt straffet for forseintkomming. Men etter å ha trent i en knapp måned med juniorlaget og mistet treningsleiren på La Manga, slo han tilbake i skadefraværet til Steffen Iversen og viste lovende tendenser i de siste treningskampene.

Men da både Rade Prica og Dario Zahora ble kjøpt inn i dagene før seriestart, ble det rett og slett tribuneplass for Konan, som først to måneder ut i sesongen fikk sitt første innhopp borte mot Sandefjord. Han scoret mål da han fikk starte mot Aalesund, men ellers har det bare blitt seks andre innbytter i serien.

Konan fikk desto mer spilletid i kvalifiseringa til europaligaen, der han startet begge kampene mot NSI Runavik samt borte mot Qarabag. I cupen fikk han starte mot Strindheim mens han var innbytter mot Levanger og Løv-Ham.

Til sammen scoret Didier Konan 23 mål på 81 kamper for Rosenborg:
      Serie/mål  Cup/mål  E-cup/mål   Total

2007: 20/ 6 2/3 10/1 32/10
2008: 22/ 6 - 12/3 34/ 9
2009: 8/ 1 3/2 4/1 15/ 4
Total: 50/13 5/5 26/5 81/23


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Konan solgt til Hannover» i forumet! Diskutér «Konan solgt til Hannover» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb