English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rune Jarstein

Rune Jarstein
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Rune Almenning Jarstein
Kallenavn Laban
Født 29.09.1984
Fødested Porsgrunn
Høyde / vekt 190 cm / 90 kg
KARRIERE
Posisjon Keeper
Draktnummer 12
Andre klubber Herkules, Odd
I RBK perioden 2008-2010
Overgangssum 10 500 000 kr
Landslag A-, U21-, G19-, G18-, G17- og G16-kamper


Jarstein fikk full tillit i Odd, da Erik Holtan ble solgt til Moss etter 2005-sesongen. U21-landslagskeeperen imponerte så mye mellom stengene at han spilte seg inn i A-landslagstroppen til tross for at Odd sleit i bunnstriden. Debuten for Norge kom mot Argentina i august 2007.

På samme tid begynte ryktene om en overgang til RBK å svirre. Da Odd tapte kvalifiseringa mot Bodø/Glimt og rykket ned, fikk Jarstein begynne forhandlinger med Rosenborg.

Keeperen ble tidlig enig om en treårsavtale, men klubbene sleit med å bli enige. Etter et lengre forhandlingsrunde ble en overgangssum satt på papiret i romjula. Handelen gikk i orden fordi situasjonen til Lars Hirschfeld ble avklart: Kanadieren ønsket ikke å forlenge, og ble solgt til rumenske Cluj.

Jarstein ble umiddelbart et førstevalg i mål, og imponerte både for RBK og landslaget utover våren.

- Han er en veldig offensiv keeper, som er veldig god i feltet. Han er trygg og god med føttene, og har gode utspark, skrøt keepertrener Jørn Jamtfall.

Deretter begynte nedturen. I juli mistet han flere kamper på grunn av en betennelse i albuen, og noen uker senere begynte han å slite med låret. Formen sviktet, og mot Brøndby i UEFA-cupen ble Alexander Lund Hansen foretrukket mellom stengene.

Konkurrenten ødela imidlertid skuldra allerede i påfølgende seriekamp mot HamKam, og dermed var Jarstein tilbake. Imidlertid fortsatte de uheldige inngripenene og etter tre strake tabber mot Lyn, Molde og Sandefjord i mai 2009 var en friskmeldt Lund Hansen igjen ventet å få sjansen. En ny skade ødela derimot for utforderen.

Jarstein fikk derfor likevel spille den kommende hjemmekampen mot Viking. Han forårsaket straffe, men reddet før han glapp en markkryper under seg, men reddet igjen. 1-0 var et drømmeresultat for en presset målmann, som hevet seg og var ubestridt ener resten av sesongen - uten konkurranse fra skadede "Lunna" og Espen Johnsen.

Men allerede høsten 2008 hadde Erik Hamrén villet hente Daniel Örlund, som ikke forlenget med Fredrikstad etter å ha hjulpet østfoldingene til et senasjonelt sølv under utlånet fra AIK. Rosenborg opprettholdte dialogen med Örlund, som var på vei mot dobbeltmesterskap med stockholmerne.

I august 2009 skrev Örlund under for RBK (avtalen ble først holdt hemmelig), og noen uker senere slo Jarstein fast at han ikke ville forlenge kontrakten. I treningskampene utover vinteren ble til slutt Örlund utpekt som førstevalg, og deretter kom Viking fort på banen med fireårskontrakt til telemarkingen, som valgte å forlate RBK i stedet for å ta opp kampen og dermed framprovoserte et salg.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb