English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jarstein drøyer ny kontrakt
Skrevet av Thomas Myren, 1. oktober 2009, 00:01

Mens Rosenborg vil forlenge kontraktene med viktige spillere, ønsker Rune Jarstein å vente. Samtidig kan Daniel Örlund være på vei til Trondheim.


Foto: Thomas Karlsen

- De har så vidt vært i kontakt med min agent, men det er for tidlig å forhandle. Jeg vil avvente litt, forteller Jarstein til Varden.

Rosenborg ønsker altså det stikk motsatte, nemlig å avklare framtida til spillerne med kontrakt ut 2010. I tillegg til telemarkingen dreier det seg blant annet om Marek Sapara, Steffen Iversen og Vadim Demidov.

- Det pågår samtaler med flere, men ingenting er klart i forhold til dette, sier Erik Hoftun til rbkweb.no.

- Når ønsker dere avklaring?

- Det som er viktig i forhold til de spillerne vi ønsker å ha med videre, er å skrive kontrakt før de har ett år igjen. Det er det ideelle. Med en gang man har mindre enn ett år igjen, nærmer det seg en mulighet for å gå som Bosman-spiller, og det er aldri heldig.

- Ting vil altså skje før juleferien i desember?

- Ja, vi er i dialog med flere av spillerne, svarer Hoftun knapt.

Den bebudede keeperkampen i år ble aldri reell på grunn av skader på utfordrerne, men neste år kan Rune Jarstein få kraftigere konkurranse:

I sommer ble det kjent at Rosenborg ikke har gitt opp å hente Daniel Örlund, og ifølge Expressen er RBK svært nær å sikre seg AIK-keeperen gratis som Bosman-spiller ved nyttår.

- De henter garantert en keeper. Sånn er det bare. Espen Johnsen og Alexander Lund Hansen forsvinner trolig, og en klubb som Rosenborg vil naturligvis forsøke å hente så gode spillere som mulig. Det er bare en utfordring, kommenterer Jarstein diplomatisk.

Hoftun ønsker verken å kommentere Örlund-interessen eller bekrefte at Espen Johnsen er ferdig på Lerkendal nå som kontrakten hans går ut. Den tidligere landslagskeeperen vendte tilbake etter lån mot klubbens vilje, og kneskader har ødelagt hele sesongen - treningskampen mot Lyn er alt han har fått med seg av kamper i det hele tatt; ingen kamper i 2. eller 3. divisjon heller.

- Vi har ikke kommunisert noe utad. I forhold til Espen vil vi ta dette først med ham, ikke med deg.

- Når blir avgjørelsen tatt?

- Espen har vært skadet i hele år, og har hatt en lang opptreningsfase. Det er først nå han er tilbake på feltet. Men det blir ikke om altfor lenge at vi begynner å prate med ham, forteller Hoftun.

Derimot bekrefter den sportslige lederen at den andre Jarstein-utfordreren forsvinner med utgående kontrakt:

- Alexander Lund Hansen har sagt nei til å fortsette i Rosenborg, og ønsker å spille for en annen klubb.

- Han har ikke skrevet under for noen annen klubb, dere vil ikke gjøre et nytt forsøk?

- Nei, han har signalisert så sterkt at han ikke ønsker å være her utover denne sesongen, så det er kjørt, konstaterer Erik Hoftun.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Jarstein drøyer ny kontrakt» i forumet! Diskutér «Jarstein drøyer ny kontrakt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb