English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Cristian Gamboa

Cristian Gamboa
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Cristian Esteban Gamboa Luna
Født 24.10.1989
Fødested Liberia, Costa Rica
Høyde / vekt 173 cm / 70 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 2
Andre klubber Municipal Liberia, Fredrikstad, København, West Bromwich
I RBK perioden 2012-2014
Overgangssum 3 000 000 kr
Landslag A-kamper


Høyrebacken var aktuell som erstatter for Mikael Lustig allerede i 2011, men valgte i stedet FC København. Sesongen i Danmark ble en nedtur, og utsiktene til å danke ut landslagsspiller Lars Jacobsen var små.

Derfor var både Gamboa og Rosenborg glade for en leieavtale høsten 2012, der spilleren erstattet Peter Ankersen, som hadde reist motsatt vei over Skagerrak etter hjemlengsel.

- Han er en backtype som har et veldig stort potensial med ekstrem hurtighet, offensiv innstilling og en god fot, skrøt Erik Hoftun.

Gamboa fikk sjansen umiddelbart da Jon Inge Høiland var skadet, og var tidvis meget god den høsten. Den første belønninga var landslagsretur.

Rosenborg bestemte seg for utløse kjøpsopsjonen på 3-4 millioner kroner. Gamboa responderte med å inngå kontrakt på hele fem år - tangering av klubbrekorden.

2013 ble en god sesong for høyrebacken, som i tillegg til å sikre sølv i serie og NM, var med på å kvalifisere Costa Rica til VM.

En sidebåndskade i høyrekneet bare fire minutter ut i andre seriekamp ødela vårsesongen 2014. Heldigvis ble han friskmeldt til VM, der han og Costa Rica imponerte stort med gruppeseier over Italia, England og Uruguay og kvartfinaletap for Nederland på straffer.

Aktuelle kjøpere dukket opp, og uten å være mer på banen for RBK, ble han solgt til West Bromwich for 20 millioner kroner med ytterligere bonuser til RBK for spilte kamper.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb