English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Holmar Eyjolfsson

Holmar Eyjolfsson
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Hólmar Örn Eyjólfsson
Født 06.08.1990
Fødested Saudarkrokur, Island
Høyde / vekt 190 cm / 86 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 5
Andre klubber Tindastoll, HK, West Ham, Cheltenham, Roeselare, Bochum
I RBK perioden 2014-2016
Overgangssum gratis
Landslag A-, U21-, G19- og G17-kamper


Noen uker før han ble myndig, ble midtstopperen kjøpt av West Ham, som da hadde islandske eiere. Han trente med førstelaget til Premier League-klubben, men kom aldri på banen.

Etter utlån til Cheltenham og belgiske Roeselare flyttet han i 2011 videre til Bochum. I Tyskland fikk han spille megelmessig i 2. Bundesliga, men var ut og inn av laget. Det var sånn sett ingen overraskelse at avtalen ikke ble fornyet sommeren 2014.

Rosenborg benyttet sjansen og ga ham ettårskontrakt.

- Han er primært midtstopper, men har også spilt en del høyreback. Han er ikke superhurtig, men har ganske bra fart. Han er en veldig duellsterk stopper. I og med at han har spilt høyreback òg, så er han brukbar med ball. Men vi føler at vi kan utvikle ham der, både i forhold til pasningsspill og valg. Han er først og fremst en god midtstopper, slo Erik Hoftun fast.

Fordi Stefan Strandberg hadde utgående kontrakt, etablerte Holmar Eyjolfsson seg raskt som makker til Tore Reginiussen. Rosenborg ble overbevist, og forlenget kontrakten allerede på nyåret.

Etter at alle tre hadde slitt med skader i sesongoppkjøringa, ble Eyjolfsson vraket til premieren i 2015. Men fordi Reginiussen ødela akillessena og mistet det meste av sesongen, fikk islendingen umiddelbart tilbake plassen på laget.

Sammmen med Strandberg og senere Johan Lædre Bjørdal bidro Eyjolfsson til dobbeltmesterskap og europaliga i sin første hele sesong. Suksessen fortsatte i 2016, og han kjempet om plass i den historiske EM-troppen til Island.

Framtida i Trondheim ble usikker da Betis viste interesse på seinsommeren. Med ett år igjen av kontrakten valgte RBK å selge til Maccabi Haifa, som la ti millioner kroner på bordet rett før jul.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb